Hardware huren? Dit zijn de voordelen voor uw bedrijf!

De afgelopen jaren is het huren van IT apparatuur steeds populairder geworden. De oorzaak van deze trend ligt hoogstwaarschijnlijk bij de corona crisis waar veel bedrijven last van hebben gehad. Tijdens de crisis moesten veel werknemers thuiswerken en hadden de bedrijven op korte termijn extra apparatuur nodig. De volledige aanschaf van nieuwe apparatuur was daarvoor zeer prijzig, en daarom kozen steeds meer bedrijven voor het huren van hardware. Nu de crisis voorbij is, zien we dat de vraag naar verhuur van IT niet gedaald is. Waarom? Dat lichten we u graag toe in deze blog. 

Voordelen hardware huren

Hardware huren biedt voor bedrijven enkele mooie voordelen. De mooiste voordelen hebben we hier voor u op een rijtje gezet: 

  • Geen investeringskosten: Nieuwe apparatuur aanschaffen kan een flinke investering zijn. Met huren hoeft u niet in één keer een groot bedrag over te maken. Met het huren van hardware kiest u voor het verspreiden van kosten, want u betaalt een maandelijks bedrag voor de gehuurde apparatuur.
  • Geen kosten voor onderhoud en reparaties: U bent niet verantwoordelijk voor de apparatuur. Dit betekent dat defecte apparatuur kan worden ingeleverd en gratis wordt gerepareerd (of u krijgt vervangende apparatuur).
  • Flexibiliteit: Heeft u hardware alleen nodig voor een korte periode. Met hardware huren kunt u een duidelijke afspraak maken en na deze periode de apparatuur terugsturen. Ideaal toch?

IT huren? Dit is hoe het werkt!

Er zijn diverse IT partijen die deze dienst aanbieden. In de meeste gevallen begint het proces met het contact opnemen met de desbetreffende partij. Dit is vaak vrijblijvend, dus u hoeft hier niet voor te betalen. U kunt bij deze afspraak duidelijk uw wensen en behoeftes laten blijken. De IT partij maakt een gratis offerte voor u op maat. Als u akkoord gaat met deze offerte wordt het hardware huren proces op start gebracht. De volgende stappen zult u dan gaan doorlopen: 

  • Stap 1: Afspraak maken voor de levering van de apparatuur (Tijd en locatie)
  • Stap 2: Hardware wordt geleverd en geïnstalleerd
  • Stap 3: U krijgt aan het eind van de maand een offerte voor de huur van de desbetreffende maand. 
  • Stap 4: Inleveren? Wilt u de apparatuur inleveren? Dan maakt u net als in stap 1 een afspraak om de hardware op te laten halen
  • Stap 5: Achtergebleven data wordt op een professionele manier verwijderd. U hoeft niet bang te zijn voor datalekken.

Let op! Vergeet niet om….

Voordat u hardware gaat huren is het altijd goed om te kijken naar de certificaten en beoordelen van een IT partij. Er zijn veel IT partijen op de markt, en niet elk bedrijf is even betrouwbaar. Door recensies, certificaten en partners te bekijken krijgt u een goed beeld van de mogelijke hardware partner.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten