H&P Metaaltechniek betrekt nieuw duurzaam pand in Beek en Donk; Een nieuwe ontwikkelstap

Om van betekenis te blijven in de alsmaar evoluerende metaalwereld moet je blijven doorontwikkelen. Denk aan een verandering van bedrijfssystemen, een efficiëntere manier van werken, goed zorgen voor je personeel of het verduurzamen van je bedrijfspand. H&P Metaaltechniek maakte geen keuze, ze deden het allemaal. Binnenkort verhuizen ze van Geldrop naar Beek en Donk, waar ze hun intrek zullen nemen in een nieuw pand van maar liefst 3000 m2. Deze verhuizing markeert een belangrijke mijlpaal voor H&P Metaaltechniek en is een essentiële stap in hun groeistrategie.

Toeleverancier van machine- en modulebouwers

H&P Metaaltechniek is een toeleverancier van machine- en modulebouwers. Het bedrijf is gespecialiseerd in lassen, verspanen, CNC frezen en draaien, engineering en assemblage van hoogwaardige (half)fabricaten van RVS, staal en aluminium. De onderdelen worden onder andere gebruikt voor de landbouwsector, offshore transport, kranen en de automotive industrie.

Ondernemen is als topsport

Carlos Willems, commercieel directeur bij H&P Metaaltechniek, gaat voor de Champions League, niet voor de Keukenkampioen. Als jeugdvoetballer bij Willem II werkte hij hard, maakte hij doelen, een plan van aanpak of een meerjarenplan. “In het bedrijfsleven werkt dit net zo. Ook daar is het belangrijk om drie tot vijf jaar vooruit te kijken”, stelt Carlos. Ver vooruitkijken was nogal een omschakeling voor Harold Harhuis en Frank Peters, de oprichters, maar ze vertrouwden op de visie van Carlos en dat legde hen geen windeieren. Hij zette een complete strategie op om H&P Machinebouw, zoals het destijds nog heette, te transformeren naar H&P Metaaltechniek. “Alles ging op zijn kop, van de mensen die erin werkten, de bedrijfscultuur, de bedrijfsnaam en de rechtsvorm tot en met de systemen en het bedrijfspand. Een dinosaurusstap”.

Toekomstbestendig pand

De verhuizing naar het nieuwe pand in Beek en Donk is onderdeel van die groeistrategie. Het huidige pand in Geldrop (1800 m2), dat dateert uit 1972, voldeed niet meer aan de huidige wet- en regelgeving op het gebied van milieu. Daarnaast bood het pand onvoldoende ruimte voor de groeiende activiteiten van het bedrijf. Het nieuwe pand, dat in augustus 2023 in gebruik zal worden genomen, is duurzaam en voldoet aan alle milieueisen. Er komt een aparte kwaliteitsruimte waar de kwaliteitscontroles plaatsvinden, wat zal bijdragen aan een nog betere kwaliteitsborging. Bovendien biedt het nieuwe pand ruimte voor opslag, machines en lashallen, waardoor het bedrijf efficiënter kan werken en de productiviteit kan verhogen. Het geeft klanten het gevoel dat H&P Metaaltechniek zich voortdurend ontwikkelt en investeert in de beste faciliteiten om aan hun behoeften te voldoen.

Klaar voor de toekomst

De keuze voor een nieuw pand in Beek en Donk is ook strategisch. Het biedt H&P Metaaltechniek de mogelijkheid om te blijven groeien en te voldoen aan de toenemende vraag vanuit de markt. Bovendien is het pand toekomstbestendig en biedt het perspectief voor de komende 10-15 jaar. Het biedt niet alleen voldoende ruimte voor de huidige activiteiten, maar ook mogelijkheden voor toekomstige uitbreiding. Ook voor de medewerkers is het in het nieuwe pand prettiger werken, met meer ruimte, nieuwe werkkleding en een nog veiligere werkomgeving. Het is een duidelijk signaal naar de markt dat H&P Metaaltechniek klaar is voor de toekomst en streeft naar voortdurende verbetering en groei.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten