Groeikompas: met professionele houvast groeien op alle gebieden van je bedrijf

“Samen zorgen we ervoor dat problemen een krachtige kans worden” – Suzan Wijnbergen

Suzan Wijnbergen 2 FB

Wat kun je het beste doen met een conflict op de werkvloer? Hoe los je problemen op die de groei van jouw bedrijf blokkeren? Het zijn vragen waar Groeikompas wel raad mee weet. Je schPersoneelkelt het Brabantse adviesbureau in voor organisatie- en personeelsadvies op maat.

“Ik zie mezelf meer als begeleider dan als adviseur”, begint eigenaar Suzan Wijnbergen. “Wij helpen bedrijven met allerlei problemen, maar ze lossen die uiteindelijk zelf op. We werken veel voor MKB-bedrijven die met specifieke kwesties worstelen, zoals ziekteverzuim, functioneren van werknemers of het kiezen van de juiste weg om te groeien.” Iedere vraag begint met een inventarisatie, zodat Suzan precies weet wat er aan de hand is en wat nodig is voor de oplossing. “Aan de ene kant hebben we die helicopterview en aan de andere kant zoomen we in op de details. Dan ga je van een probleem, via een andere mindset, naar de oplossing.”

Intervisiebegeleider

Behalve dat Suzan met haar expertise oplossingen biedt voor organisatorische vraagstukken, begeleidt ze intervisietrajecten. “Bij intervisiebegeleiding werk ik met een vaste groep professionals uit het bedrijf aan een gericht onderwerp”, geeft Suzan aan. “Het doel is om samen sterker te worden, feedback te ontvangen en oplossingen te vinden. Mijn rol hierin is het proces faciliteren en ervoor zorgen dat iedereen aan het woord komt. Verder ben ik met coaching on the job, een vorm van intervisie, sparringpartner voor directeuren.”

Extern vertrouwenspersoon

Heb je binnen het bedrijf te maken met discriminatie, pesten, agressie of seksueel overschrijdend gedrag, dan kom je op het terrein van een vertrouwenspersoon. Welke reden jij ook hebt om een vertrouwenspersoon in te schakelen, met Suzan creëer je een veilig werkklimaat. “Als extern vertrouwenspersoon richt ik me op het schrijven van het beleid, het geven van voorlichting en het helpen van de medewerker die mijn hulp inroept.”

Vraag achter de vraag

Of het nu gaat om zichtbare of onzichtbare problemen in een bedrijf, Suzan weet als geen ander de vinger op de zere plek te leggen. “Ik bijt me vast in de situatie, waarbij de oorzaak van het probleem onbekend is. Er gaat iets niet goed, maar wát? En vooral: wáárom? Ik achterhaal de vraag achter de vraag en trek vervolgens samen met de klant het proces vlot. Daarbij maken we het graag zo concreet mogelijk. Afhankelijk van de vraag zetten we verschillende methoden in om zo snel mogelijk het gewenste resultaat te behalen. Zo bieden we één-op-één coaching en geven we gerichte workshops of trainingen. Verder kunnen klanten ook gebruikmaken van onze online portals.”

Regionale binding

De bedrijven die Groeikompas begeleidt en adviseert zitten door heel Nederland. Suzan: “We werken regelmatig in de omgeving van Breda, maar we komen ook bij klanten in de buurt van Amsterdam en Utrecht. Wat ik erg leuk vind is bedrijven in Noord-Brabant te helpen. Hun groei zie ik terug via het sterke regionale netwerk.”

Auteur: Ton de Kort

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten