GROBA al jarenlang zeer tevreden klant van RVS Straalbedrijf H&P

Een plakje kaas voor de boterham, geraspte kaas voor de pizza of een blokje kaas voor bij de borrel. We kunnen het allemaal kant en klaar kopen in de supermarkt. Het snijden en raspen gebeurt volautomatisch, op machines die voldoen aan de strenge kwaliteits- en hygiënevoorwaarden van de voedingsmiddelenindustrie.

Foto: Mari van den Heuvel (l), Straalbedrijf H&P en Wim Leene (r), GROBA

GROBA ontwikkelt en produceert deze hoogwaardige machines voor het portioneren, snijden, delen, raspen, ontfoliën en ontkorsten van alle soorten kazen. RVS Straalbedrijf H&P is al jarenlang hun partner voor het professioneel stralen van alle RVS machineonderdelen.

GROBA is gevestigd in Nederweert en heeft een wereldwijde klantenkring. “Vanaf 2000 hebben wij een flinke internationale groei doorgemaakt”, vertelt Wim Leenen, Purchaser bij GROBA. “We leveren nu aan klanten in meer dan 60 verschillende landen, van Australië tot Canada, van Noord-Afrika tot Oost-Europa.”

Perfect gladde oppervlaktes

GROBA machineonderdelen, frames en constructies zijn voornamelijk gemaakt van RVS (roestvaststaal). “Na onze productie gaan deze onderdelen allemaal naar RVS Straalbedrijf H&P, voor het glasparelstralen”, vertelt Leenen. “Door het stralen worden vervuiling, zetranden en de oxidelaag verwijderd. Wat overblijft is een perfect glad en mooi, egaal grijs oppervlakte. Dat bovendien goed te onderhouden is en bestand is tegen reiniging onder grote druk. Voor de messensets in onze machines gebruikt RVS Straalbedrijf H&P een fijnstraaltechniek. Deze heeft een lagere druk, waardoor de messen scherp blijven en zeker niet onbelangrijk tussen een RA waarde van 0.4 en 0.8 micron blijven. RVS Straalbedrijf H&P levert echt top kwaliteit.”

Hands-Free Cheese Handling

GROBA stelt de machine en machinelijnen klantspecifiek samen, geheel naar wens en binnen de mogelijkheden van de klant. “Alles gaat volautomatisch”, vertelt Wim Leenen trots. “’Hands-Free Cheese Handling’, daar staan wij voor.” Na productie en het glasparelstralen wordt de machine(lijn) in Nederweert opgebouwd en uitgetest. Als de klant daar zelf niet bij kan zijn, wordt dit voor hen gefilmd. Na akkoord wordt alles gedemonteerd , verpakt en getransporteerd. GROBA servicemedewerkers reizen de wereld rond om deze machines bij onze klant weer op te bouwen en in bedrijf te stellen. Ook geven zij dan training aan de operators en de technische dienst.

‘Op RVS Straalbedrijf H&P kunnen we altijd rekenen’

Bij GROBA zijn ze zeer te spreken over de prettige samenwerking met RVS Straalbedrijf H&P. “Ze leveren kwalitatief goed werk en zijn een partner waar we altijd op kunnen rekenen”, aldus Wim Leenen. “Wij werken veel op projectbasis en dan moet je soms snel schakelen. RVS Straalbedrijf H&P kan daar heel flexibel op inspringen en reageert meteen als wij op korte termijn iets gedaan moeten hebben. De communicatie verloopt heel soepel. Directeur Mari van den Heuvel denkt altijd met ons mee en staat altijd voor ons klaar. Daarnaast ontzorgen ze ons ook op het gebied van logistiek. De onderdelen worden hier opgehaald en weer netjes teruggebracht nadat het gestraald is. Ja, die samenwerking met RVS Straalbedrijf H&P verloopt echt super!”

Auteur: Dianne Huijskens

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten