Grip op transport met Van Oers Accountancy & Advies

De sector transport en logistiek is continu in beweging. Des te belangrijker voor transporteurs om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Ook Van Oers vindt het belangrijk om hierop te anticiperen en heeft een goede oplossing gevonden. Een toegewijd transport en logistiek team begeleidt transportbedrijven bij de transitie die de sector doormaakt. Senior manager accountancy Demis van Loenhout vertelt waar Van Oers transporteurs dagelijks bij helpt.

Transportadviseur van midden- en kleinbedrijven

Als lid van Transport Logistiek Nederland heeft Van Oers toegang tot diverse databronnen. Het team gebruikt deze en andere data om branchekennis op te bouwen. Dit maakt dat Van Oers als transportadviseur de sector als geen ander begrijpt en transporteurs van A tot Z kan bedienen.

Het transport en logistiek team adviseert voornamelijk midden- en kleinbedrijven met wagenparken tussen de 1 en 60 wagens. Volgens Demis is dat een leuk speelveld: ‘Daar zien we dikwijls dat de ondernemer nog zelf meerijdt en zich met de planning bezighoudt. Vaak komt deze ondernemer niet toe aan het sturen van de onderneming. Wij geven de ondernemer inzicht in de cijfers, brengen de ondernemer periodiek op de hoogte van onder andere subsidiemogelijkh

eden en geven uitleg over de ingewikkelde btw-wetgeving. Verder verlonen we veel chauffeurs die in dienst zijn bij transportbedrijven. De cao beroepsgoederenvervoer is zeer uitgebreid, dus het is belangrijk dat de onderdelen juist worden geïnterpreteerd en toegepast.’ Naast al deze activiteiten begeleidt Van Oers de ondernemer uiteraard bij het gebruikelijke accountancywerk. Het team maakt jaarrekeningen en belastingaangiftes en voorziet de ondernemer van tussentijdse cijfers.

van oers 2

Ondersteuning bij actuele thema’s

Verduurzaming, personeelsschaarste en datagedreven ondernemen zijn thema’s die momenteel bij veel transportondernemers spelen. De branche heeft ook te maken met enorme kostenstijgingen, zoals de loonkosten, brandstof en rentestijgingen. Het team van Van Oers heeft de benodigde kennis in huis om ondernemers te ondersteunen en adviseren. Zo helpt het team bijvoorbeeld om investeringsplanningen en -mogelijkheden in kaart te brengen en worden voor de klant ten behoeve van het inzicht kostenstijgingen afgezet tegen kostenontwikkelingen in de branche. Daarnaast helpt het team mee om de kostprijs binnen de onderneming inzichtelijk te maken, zodat de klant onderbouwd met zijn opdrachtgevers in gesprek kan om de fors gestegen prijzen door te berekenen. Demis: ‘Dit is nodig om het rendement op peil te houden.’

Dit alles doet Van Oers proactief. ‘De traditionele accountant bestaat eigenlijk niet meer’, vertelt Demis. ‘Het is echt iets van de laatste jaren dat we een adviesorganisatie zijn geworden. De klant verwacht dit ook van ons. Ik houd zelf wekelijks het branchenieuws bij en attendeer klanten op belangrijke ontwikkelingen. Als de klant zelf te weinig tijd heeft om ons dashboard in de gaten te houden, attenderen wij de klant op opvallende verschuivingen en interessante mogelijkheden.’

Naast het directe contact wat Demis met klanten heeft om nieuws te delen, stuurt het transport en logistiek team ieder kwartaal een nieuwsbrief uit met relevante updates op accountancy en fiscaal gebied. Samen met specialisten binnen Van Oers geeft Demis bovendien een tweetal cursussen per jaar om de kennis van ondernemers op te frissen en bij te spijkeren. Dit alles op gebieden die voor de transportondernemer interessant zijn.

Ook organiseert Van Oers één keer per 1,5 jaar een transportseminar. Demis: ‘Dat doen we het liefst op locatie bij een transport gelieerd bedrijf. De klanten vinden het toch leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen. Tijdens het seminar brengen we ons transportnetwerk bij elkaar en zorgen we voor gerenommeerde sprekers die actuele thema’s aanhalen. Het eerstvolgende seminar staat gepland voor 2 november 2023. Zowel klanten als geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen.’

Bent u geïnteresseerd in het transportseminar? Meld u hier direct aan of neem contact op met Van Oers voor meer informatie.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Van Oers
Van Oershttp://www.vanoers.nl
Bent u op zoek naar een accountant, belastingadviseur, financieel adviseur of naar informatie over juridisch advies, loonadvies of een bedrijfsovername? Van Oers heeft alle specialistische kennis in huis. Kennismaken? Dat kan ook op een van onze kantoren in West-Brabant.

Meer berichten