Gezond blijven op kantoor met de volgende tips

Er wordt vaak gezegd dat een baan op kantoor slechte effecten kan hebben op iemands gezondheid. Een mens is er dan ook niet voor gemaakt om urenlang te zitten. Er zijn echter wel zat dingen waarvan je, als je ze op kantoor uitvoert, een kantoorbaan een stuk aangenamer kan maken én ervoor kan zorgen dat het je een stuk gezonder houdt.

Sta bureaus

Veel kantoren maken hier al gebruik van, maar ook veel nog niet. Het aanschaffen van verstelbare bureaus waar je zowel aan kan staan als zitten is ideaal. Zo kan iedereen kijken waar hij of zij zin in heeft. Ook kun je natuurlijk afspreken dat er een vast tijdstip op de dag is waarop elke werknemer verplicht moet staan, als een soort motivatie voor mensen die uit zichzelf niet snel gaan staan. Maar je kan het natuurlijk zo bepalen als je wil. Wil je niet de stap nemen om dure bureaus aan te schaffen? Je kunt kantoormeubilair huren, zodat je tijd hebt om na te denken over of je de aankoop wil doen. Als je later besluit dat je ze toch niet wil of je wil bijvoorbeeld andere proberen, dan is dat geen probleem.

Geschikt interieur

Wist je dat het interieur van een kantoor erg veel invloed heeft op hoe je te werk gaat en hoe je je voelt? Zo is een werkplek met veel daglicht veel beter voor je, en stimuleert dit het werktempo. Je wil echter ook niet te veel zonlicht dat ervoor zorgt dat je vervelende reflecties in je beeldscherm krijgt. Kunstlicht is daarom even belangrijk.

Verder zijn planten ook een belangrijk onderdeel van het interieur van een werkplek. Zo geeft het een ruimte niet alleen veel sfeer, maar is het ook gezond. Veel planten filteren namelijk de lucht en daardoor is de lucht die je inademt een stuk schoner.

Geef werknemers een keuze

Dat lange zitten op dezelfde bureaustoel of staan aan het bureau wordt op een gegeven moment ook vermoeiend. Waarom probeer je niet eens verschillende plekken uit waar je kunt gaan zitten als je er zin in hebt? Een soort loungeruimte bijvoorbeeld met poefjes en kussens waar je je even terug kan trekken, wanneer je bijvoorbeeld geen concentratie of inspiratie meer hebt. Kijk goed naar de kantoorplattegrond en bekijk waar je ruimtes kunt maken met een fijne inrichting als dat. Hier gaan ongetwijfeld veel mensen op af komen en gebruik van maken. Ook nog eens goed voor de productiviteit van iedereen!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten