Genoeg personeel in de bouw; Zo houd jij je bedrijf draaiende!

Het kan vandaag de dag een behoorlijke uitdaging zijn om openstaande vacaturesin te vullen. Het aanbod aan goed personeel is zeer schaars. Het vinden van een online marketeer of manager gaat vaak nog wel, maar vaklui zoals mensen in de bouw is vaak een hele klus. Eénmaal de perfecte kandidaat gevonden wordt het een uitdaging om deze te behouden. Het kan zomaar zijn dat een concurrent een aantrekkelijk bod neerlegt en weg is je personeel. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom zetten wij de tips op een rij om je personeelsbestand in de bouw op peil te houden.

Vul ze in!

We horen veel verhalen dat goed personeel niet meer te vinden is, zeker niet in de bouw. Hier zijn wij het niet helemaal mee eens, goed personeel is er zeker nog wel maar je moet alleen iets beter zoeken. Vergeet de tijd dat je een advertentie in de krant plaatste en de mensen zich automatisch melden, je moet tegenwoordig gerichter op zoek. Voor vacatures in de bouw zijn tegenwoordig specifieke recruitment bureaus te vinden. Deze kunnen jou precies vertellen hoe je effectief zoekt én kunnen voor alle functies gerelateerd aan de sector vacatures uitzetten. Daarnaast hebben ze vaak een groot eigen netwerk waardoor ze soms al kant-en-klare kandidaten hebben klaarstaan. Kortom, iets beter zoeken en je hebt snel resultaat.

Leer ze een lesje

Dat er minder jongeren zijn die interesse tonen voor de bouw qua studiekeuze wil niet zeggen dat ze er niet voor te porren zijn. Ze komen er in eerste instantie gewoon minder mee in aanraking. Maak het vak daarom aantrekkelijk voor de nieuwe generatie door het aanbieden van om- en bijscholing. Door dit te doen gaan veel jongeren opeens de optie overwegen en misschien wel als een kans voor henzelf zien. Na een paar jaar op kantoor beginnen namelijk velen zich af te vragen of dit nu is wat ze daadwerkelijk de rest van hun leven willen. Door een alternatief te bieden kun je soms super gemotiveerde mensen binnenhalen. Dat ze dan nog niet alle skills hebben is geen probleem.

Extra zakcentje

Door de oververhitte huizenmarkt is er in de bouw vandaag de dag leuk te verdienen. Dit ga jij als aannemer ongetwijfeld ook merken óf heb je de afgelopen jaren al gemerkt. Door deze winst vooral voor jezelf te houden kun je een leuk inkomen genereren, echter komt dit je bedrijf op de lange termijn niet ten goede. Investeer iets meer in de lange termijn door je personeel extra te belonen. De kans dat zij dan naar de concurrent overstappen is dan aanzienlijk kleiner.

Kortom, in de bouw is zeker een schaarste aan personeel. Het is aan jou om goed te zoeken én de inspanningen de ondernemen die ervoor zorgen dat jij je onderscheidt van de concurrent. Met bovenstaande tips heb jij snel een gevuld personeelsbestand.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten