Geen dag hetzelfde als chauffeur bij Lammers Transport

Lammers Transport uit Nieuwkuijk is nu typisch zo’n bedrijf waar je kunt spreken van een no-nonsense cultuur. Het transportbedrijf hanteert altijd hetzelfde uitgangspunt: doen wat je belooft, met oplossingen komen en meedenken met de klant. Algemeen directeur Mari Lammers: “Klanten die ons bellen, weten dat we direct inspelen op hun vraag.”

In 1993 kwamen Mari en zijn broer Hans bij het bedrijf. In 2000 namen zij het stokje over van hun vader Gerard. Broer Hans werk als technisch directeur in het bedrijf en Mari als algemeen / commercieel directeur. Onlangs sloot ook de 25-jarige zoon van Mari zich officieel aan bij het bedrijf. Hij werkt nu op kantoor. Vader Gerard –nog altijd in het bezit van een groot rijbewijs- is als 84-jarige nog steeds betrokken bij het bedrijf. Samen met zijn vrouw rijdt hij auto’s naar de garage voor keuringen, iets wat de afgelopen twee jaar tijdens de pandemie op een laag pitje stond.

Meer dan van A naar B rijden

De 34 medewerkers die Lammers Transport telt, weten wat ze kunnen verwachten van hun werkgever. Daar zit volgens Mari ook de kracht van het bedrijf. “De 20 chauffeurs die bij ons werken, willen net wat meer dan anders. Ze houden ervan niet alleen het stuur vast te houden en van A naar B te rijden.” De chauffeurs zijn daarom gespecialiseerd in exceptioneel transport. Bij Lammers Transport zien ze meer van deze mensen graag komen. “Extra handen zijn absoluut welkom.”

Binnen Nederland

De twintig chauffeurs die het bedrijf nu telt, komen veelal uit de regio. Soms maken zij één rit op een dag, een andere keer zijn dat er vijf. “Dat hangt helemaal van de opdracht af. Maar, vrijwel altijd ben je aan het einde van de werkdag weer thuis. Een enkele keer passeren we de Nederlandse grens.”

Heeft een klant een vraag, dan schakelen de medewerkers direct. Denk aan de hijsframes die geregeld moeten worden, of de rijplaten die gelegd moeten worden. Het zijn niet de standaard pallets en rolcontainers waar het bedrijf mee werkt. Als het om transport gaat, ligt de focus vooral op ontruimingen, inbeslagnames en het vervoeren van grote objecten zoals kunstwerken met haspels.

Reuzenvoeten van zeven meter

Zo reed Lammers Transport anderhalf jaar geleden naar de Binnenrotte in Rotterdam, waar twee enorme diepladers een bijzonder kunstwerk plaatsten. Twee reuzenvoeten van dik zeven meter hoog werden door twee medewerkers van Lammers Transport ’s nachts naar Rotterdam gereden en in de ochtend in de grond gezet. Het plaatsen van het kunstwerk is een goed voorbeeld van het werk dat de chauffeurs van Lammers Transport uitvoeren. Lammers: “Als chauffeur moet je hier bij alle vrachten die je vervoert, net wat meer waarde willen toevoegen.”

Van harte welkom

Lammers benadrukt dat geen dag hetzelfde is. “Onze chauffeurs rijden met vrachtwagens met een kraan erop. Zo kunnen we iedere klus aan. Naast het besturen van de kraan moet je kunnen assisteren bij de werkzaamheden op locatie.” Zo kan het zomaar zijn dat je met een compactkraan een jacuzzi of zwembad over een huis tilt. Wie graag dit soort werkzaamheden uitvoert en zich aangesproken voelt door een transportbedrijf dat doet wat het belooft, is van harte welkom contact op te nemen met Mari Lammers.

Auteur: Carline Klijn – van Best

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten