Geef het kantoor een nieuwe look

In de tijd van deze digitale wereld zijn mensen erg flexibel in hun werk. Het werken vanaf een vast bureau is verleden tijd en maken plaats voor flexplekken. Elke werknemer kan zelf bepalen op welke plek hij of zij gaat werken. Om mee te gaan met de trend, kan het oude kantoorpand wel een opknapbeurt gebruiken. In deze blog lees je hoe jij weer nieuw leven kan brengen op kantoor.

Interieur make-over

Om te beginnen kan vaak een nieuw kleurtje al veel doen met de uitstraling. In plaats van geheel nieuwe deuren en kozijnen aan te schaffen, kun je er ook voor kiezen om een interieurspuiterij in te schakelen. Zij spuiten dan de binnendeuren, kozijnen, radiatoren etc. in de gewenste kleur en het kantoor heeft gelijk een moderne uitstraling gekregen. Het is niet alleen veel voordeliger dan een geheel nieuw interieur aan te schaffen, maar ook duurzamer. Oude producten worden in een nieuw jasje gestopt, recyclen dus!

Creëren van flexplekken

Voordat je kan gaan beginnen met het flexibel inrichten van de werkomgeving, is het verstandig om eerst een schatting te maken van de bezetting op het kantoor. Het flexibele werken biedt namelijk geen vaste werkplek voor iedere werknemer maar er moet natuurlijk wel genoeg ruimte zijn voor iedere medewerker op kantoor wanneer zij aanwezig zijn. Zeker bij bedrijven met meer dan 30 medewerkers is het aan te raden om een plekkenplan aan te maken. Gelukkig zijn hier al hele handige tools voor zoals Mappiq van Office. Vervolgens is het slim om naar het bedrijf te communiceren dat het kantoor vooral nog dient als een ontmoetingsplaats. Het is ook handig om in overleg met de medewerkers de werkplekken in te richten, zij moeten er immers in aan de slag.

Inrichting kantoor

Wanneer je weet hoeveel plekken er moeten komen en wat je personeel graag wilt, dan kun je aan de slag met de inrichting. Bij het inrichten van een flexibele werkomgeving wordt er vooral veel aandacht besteed aan de uitstraling. Denk hierbij aan veel groen zoals planten of een groene muur. Vervolgens ga je aan de slag met de indeling. Zorg voor voldoende gezamenlijke werkplekken, vergaderruimtes en bureaus. Een goede optie voor een flexwerkplek zijn zit sta bureaus. Zoals de naam al vrijgeeft aan dit bureau kan zowel gezeten worden als gestaan, wat ook weer een positief effect heeft op de productiviteit.

Kortom, een kantoor inrichten in de new school way kan soms nog wel lastig zijn maar met deze tips gaat dat zeker lukken.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten