FrieslandCampina Ingredients Veghel: Melk verwerken tot waardevolle ingrediënten

Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen uit melk. De groeiende wereldbevolking voorzien van de juiste nutriënten is dé uitdaging voor de komende decennia.

FrieslandCampina is een van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld. We hebben meer dan 15.000 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België en meer dan 150 jaar ervaring met coöperatief ondernemerschap. Leden-melkveehouders zijn lid van de Zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Deze coöperatie is 100 procent eigenaar van de onderneming FrieslandCampina. Via de coöperatie zijn onze leden-melkveehouders dus gezamenlijk eigenaar van de onderneming.

Geschiedenis

De lange en succesvolle geschiedenis begint in 1871. Succes dat direct voortvloeit uit een bedrijfscultuur die wordt gekenmerkt door samenwerking, betrokkenheid en daadkracht. FrieslandCampina is een internationaal bedrijf. Niet alleen actief in Europa, maar ook in veel landen buiten Europa is de onderneming stevig geworteld in de samenleving.

Producten

FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika via eigen dochterondernemingen. Daarnaast verkoopt FrieslandCampina wereldwijd ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.

Op meerdere locaties in Nederland wordt door FrieslandCampina melk van leden-melkveehouders verwerkt, onder andere op de locatie in Veghel. Op deze locatie worden hoogwaardige ingrediënten gemaakt.

Locatie Veghel

De producten in Veghel startte in 1926 met de oprichting van coöperatie ‘De Meierij Veghel’ gevestigd aan de NCB-laan in de Haven van Veghel. in 1979 fuseerde ‘DMV’ met Campina tot DMV-Campina. In 2009 fuseerde Friesland Foods en Campina en ontstond het huidige FrieslandCampina.

Op de locatie in Veghel worden diverse componenten uit de melk gehaald en gedroogd die als ingrediënten diverse toepassingen dienen. zo worden hoogwaardige melkeiwitten geleverd aan voedingsmiddelenproducenten om verwerkt te worden in baby- en kindervoeding, medische voeding en sportvoeding. Wij zijn wereldmarktleider in caseïnaten die worden toegepast in de voedingsmiddelenindustrie. Ook de lactose die in Veghel geproduceerd wordt, wordt wereldwijd geëxporteerd en gebruikt als ingrediënt voor kindervoeding en voor diverse toepassingen in de farmaceutische industrie.

De locatie in Veghel is de grootste productielocatie van FrieslandCampina in Nederland. De processen vragen specialistische technologische kennis. Onze ingrediënten uit Veghel gaan de hele wereld over en worden verwerkt in diverse voedingsproducten voor consumenten, waarmee we miljoenen mensen wereldwijd voorzien van gezonde voeding.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten