FrieslandCampina in top 3 van Nederlandse bedrijven met beste reputatie

FrieslandCampina eindigt dit jaar op de derde plaats in de Top 30 van bedrijven in Nederland met de beste reputatie. RepTrak heeft dit op 23 maart 2021 bekendgemaakt. Nummer 1 was PHILIPS, gevolgd door ASML op nummer 2.

“Als producent van bekende merkartikelen is een sterke en solide reputatie enorm belangrijk voor ons. Onze bedrijfsnaam staat immers op de verpakking en is zichtbaar voor de consument, elke dag opnieuw. Ik ben trots dat we onze nummer-3 positie hebben behouden en zelfs verder versterkt hebben. Dit resultaat moedigt ons aan om het volgend jaar nog beter te doen”, aldus Hein Schumacher, CEO FrieslandCampina.

RepTrak maakt bij de rangschikking gebruik van het RepTrak reputatie-model, een model dat is onderbouwd met decennia aan wetenschappelijk onderzoek naar reputaties, imago en bedrijfskenmerken. Dit model gaat in totaal uit van 7 dimensies en 23 kenmerken waarop een organisatie beoordeeld wordt. Al deze elementen samen vormen een reputatiescore. De pijlers meten extern welke beelden er bij de doelgroepen leven ten aanzien van diverse onderwerpen die met een organisatie te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld; producten en diensten, innovatie, leiderschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen, corporate governance en werkomgeving. Naast consumenten worden hier ook de opinies van belangrijke stakeholders in meegenomen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten