Fontys participeert met nieuwe innovatieprojecten in Eindhoven Engine

Eindhoven Engine ondersteunt de zeven projecten uit de OpenCall 2022 met een financiële bijdrage van in totaal 2,4 miljoen euro

Eindhoven Engine, de innovatieversneller van de Brainport regio, start met zeven nieuwe innovatie projecten. Deze projecten in met name de domeinen energie, gezondheid en slimme mobiliteit zullen de komende jaren onderzoek doen met een totaal budget van bijna 17 miljoen euro, waaraan Eindhoven Engine in totaal ruim 2,4 miljoen euro bijdraagt.

De investering voor de Eindhoven Engine OpenCall 2022 komt uit de Brainport Regio Deal.
De zeven projecten kunnen hun innovaties sneller naar de markt brengen, doordat ze hun onderzoek binnen Eindhoven Engine continueren, samenwerken op de colocatie van Eindhoven Engine op de TU/e campus en samen bouwen aan de interne community. Tot 2025 hebben de nieuwe projecten de tijd om de impuls van Eindhoven Engine te gebruiken voor het verder ontwikkelen van hun innovaties.

AUXSTENT

Unlocking mechanical limitations of synthetic heart stents with auxetic, fiber tubular scaffolds

In strijd tegen hart- en vaatziekten worden stents en grafts in patiënten geïmplanteerd om beschadigde of risicovolle vaten te ondersteunen of te repareren. Deze stents en grafts bieden robuuste mechanische ondersteuning, maar bieden geen weefsel herstel. Het zou beter zijn wanneer dergelijke implantaten in de loop van de tijd weefselherstel en -regeneratie actief zouden bevorderen. Het project AUXSTENT gaat deze uitdagingen aan en werkt momenteel al aan 3D-afdrukbare en bio-resorbeerbare stents die de regeneratie uitnodigen en stimuleren. Bij Eindhoven Engine zal AUXSTENT de volgende stap maken: het ontwikkelen functionele prototype. In dit project ligt de focus op het combineren van functioneel design van deze stents, met de beschikbare techniek en materialenkennis. Partners: Fillip Studios, TU/e

CoLLidE

Co-creation in Living Labs as impact Engine. Living labs as catalysts for circular societal impact

Het CoLLidE project richt zicht op de marktintroductie van herbruikbare voedselverpakkingen. Het systeem Circulware, ontwikkeld door projectpartner Haval, vervangt eenmalig gebruikte voedselverpakkingen door herbruikbare en recyclebare, bio-based verpakkingen, en zal in dit project toegepast worden in een living lab. Daarbij wordt het gebruik van de nieuwe verpakkingen onderzocht vanuit een technisch, economisch en maatschappelijk perspectief. In het living lab zullen ondernemers, studenten, onderzoekers, overheid en bedrijven samenwerken en samen leren. Het living lab zal als een katalysator voor circulaire maatschappelijke impact fungeren en onderzoekt ook hoe een gedragsverandering ten aanzien van voedselverpakkingen gerealiseerd kan worden. Partners: Fontys, Haval, Innovatiehuis de Peel, VNO-NCW, Midpoint Brabant, Avans.

Lees het complete artikel op de website van Fontys. 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten