Fontys levert innovatieve auto’s en ‘hartslag’ lichtbank aan Koningsdag 2021

Koningsdag 2021 vindt plaats in Eindhoven. Tijdens het programma krijgt de Koninklijke Familie te zien wat technologie, innovatie en design bijgedragen aan de stad. Als grootste kennisinstelling van Eindhoven levert Fontys uiteraard ook een bijdrage.

Zo rijden verschillende elektrische voertuigen van de opleiding Automotive mee in de Mobility Karavaan en krijgt de swingende lichtbank Vena Lumen een prominente plek in de ‘Orange room’ – een ruimte die gedurende Koningsdag afwisselend in gebruik zal zijn als ontvangstruimte en podium voor gasten van het digitale programma.

Elektrische voertuigen gemaakt door studenten van de opleiding Automotive

De regio rondom Eindhoven is de bakermat van de automotive industrie. Daarom wordt hier ook speciale aandacht aan besteed. Tijdens de Mobility Karavaan op Koningsdag laten Fontys studenten een knap staaltje zien van innovatieve technologieën in de automobielsector. Met verschillende e-voertuigen symboliseren zij in de Mobility Karavaan niet alleen de toekomst van de auto- en motorbranche, ook laten zij zien hoe Fontys haar studenten voorbereidt op maatschappelijke ontwikkelingen en daarmee bijdraagt aan een duurzame toekomst. Deze studenten houden zich tijdens hun opleiding op de Automotive Campus in Helmond intensief bezig met o.a. de toepassingsmogelijkheden van zonne-energie en de optimalisatie van elektromotoren. De stille eKart en de snelle elektrische Formule 4 wagen zijn hiervan mooie voorbeelden die de toekomstige coureurs en engineers graag demonstreren aan de Koninklijke Familie.

Vena Lumen met meer dan elf duizend dansende lampjes

Eindhoven is de stad van het licht, hier is de gloeilamp uitgevonden en elk jaar vindt hier het festival GLOW plaats. Daarom ook een speciale plek voor de lichtbank van Fontys: Vena Lumen, een hightech houten zitbank waarin meer dan elf duizend led-lampjes zijn verwerkt. Sensoren in de armleuningen sturen de hartslag van degene die op de bank zit door naar de lampjes. Het ritme van de hartslag wordt omgezet in een dans van lichtjes. De bank werd ontwikkeld door een multicultureel en multidisciplinair team van zes studenten van Fontys Hogeschool Engineering en heeft al veel lof geoogst tijdens Glow 2018, maar ook tijdens het Winter Lights Festival 2019 in Londen. Vena Lumen zal zeker bijdragen aan de feestvreugde – helemaal als dit pareltje de hartslag van de prinsessen kleurt.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten