‘Flower Power’ geeft op Koningsdag kijkje in de keuken van Fontys ICT InnovationLab

Tijdens Koningsdag 2021 in Eindhoven laat Fontys ICT InnovationLab zien hoe zij binnen het project ‘Flower Power’ biodiversiteit kunnen meten en monitoren door middel van drones en Artificial Intelligence (AI).

Fontys-lector AI Gerard Schouten gaat hierover in gesprek met een aantal ICT-studenten die in diverse semesters bijdragen aan het project hebben geleverd.

ICT-studenten Vincent van Venhuizen en Sueño de Kort hebben een drone-applicatie ontwikkeld waarmee ze velden van wilde bloemen in beeld kunnen brengen en snapshots kunnen maken van ieder deel van het veld. Talia Santos laat zien hoe zij – vanuit de minor Applied Data Science – een AI- applicatie heeft gemaakt om bloemen automatisch te kunnen herkennen. Deze en andere hightech ICT-oplossingen zijn gericht op het ontwikkelen van betaalbare, grootschalige biodiversiteitsmonitoring. Op die manier kunnen ICT-oplossingen een bijdrage leveren aan een kentering in de afname van biodiversiteit.

Hybride teams

Tal van disciplines, studentgroepen en partners leveren hun bijdrage aan het project ‘Flower Power’. Belangrijke onderzoekspartners zijn Naturalis Biodiversity Center en JADS. Vertrekpunt voor Fontys is steeds het Fontys ICT InnovationLab: een open, innovatieve leeromgeving waar praktijkgerichte onderzoeksvragen binnen het ICT-domein centraal staan. In hybride teams werken studenten zoals Talia, Vincent en Sueño, docenten en partnerbedrijven samen aan het ontwikkelen van ICT-innovatie. Onderzoek en onderzoeksvaardigheden krijgen zo een prominente vaste plek in de ontwikkeling van iedere student en professional.

Tijdens de Fontys-bijdrage aan het programma op Koningsdag is er expliciet aandacht voor de wijze waarop Fontys ICT InnovationLab samenwerkt met experts, bedrijven en multidisciplinaire teams. En hoe zij door middel van praktijkgericht hightech onderzoek gezamenlijk bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke problemen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten