Flexwonen als oplossing voor arbeidsmigranten

Flexwonen behoort tot de laatste trends op het gebied van wonen! Wie denkt dat een woning standaard gehuurd of aangekocht wordt voor meer dan tien jaar heeft het mis. Mensen verblijven steeds minder lang op dezelfde plek. Soms door eigen keuzes, in andere gevallen tot op zekere hoogte gedwongen door de situatie.

Denk hierbij aan huisvesting voor arbeidsmigranten, die naar Nederland komen om hier hun bijdrage te leveren en te bouwen aan hun toekomst. Deze arbeidsmigranten hebben niet het budget en de contacten om aan een dure huurwoning te komen. Daarbij zijn zij hier vaak maar tijdelijk, bijvoorbeeld doordat het seizoenswerk betreft. Voor werkgevers van deze arbeidsmigranten kan een flexwoning de oplossing vormen.

Definitie van een flexwoning voor arbeidsmigranten

Een flexwoning voor arbeidsmigranten biedt precies hetgeen deze mensen nodig hebben. Overigens is een flexwoning niet alleen interessant voor arbeidsmigranten. Ook mensen die plotseling op straat zijn komen te staan, kunnen tijdelijk kiezen voor dit type woning. Een flexwoning wordt gedefinieerd als een kleine, zelfstandige woning waarin men een keuken, badkamer en vaak een los toilet vindt.

Zoals eerder al genoemd werd: een woning wordt lang niet altijd voor een periode van meerdere jaren gehuurd. Dat is ook het idee achter deze flexwoningen. Ze worden voor maximaal twee jaar verhuurd.

Flexwoningen met SNF keurmerk

Wanneer je op zoek bent naar flexwoningen voor arbeidsmigranten of voor jezelf, is het belangrijk om te letten op een aantal factoren. Voldoen de flexwoningen bijvoorbeeld aan de eisen van het SNF keurmerk? Dit keurmerk verzekert je ervan dat de woningen beschikken over alle basisvoorzieningen om hier prettig te kunnen verblijven. De woningen bevatten geen onnodige luxe, maar zijn wel van een goed basisniveau. Vaak worden woningen volledig ingericht opgeleverd, wat voor een arbeidsmigrant ideaal is. Deze hoeft zelf geen spullen mee te nemen vanuit het land van afkomst. Daarbij hoef je als werkgever niet te investeren in duur meubilair.

Meer dan huisvesting voor arbeidsmigranten

Flexwoningen zijn er niet alleen voor arbeidsmigranten. Ook wanneer je houdt van outdoor en veel van huis bent, kan het huren van een flexwoning het overwegen waard zijn. Huur de woning in de tijd dat je in Nederland verblijft en zeg de huur weer op, zodra je aan een nieuw outdoor avontuur begint. Doordat de woningen vaak al gemeubileerd zijn, hoef je geen opslagruimte te zoeken voor je meubels. Evenals dat je deze niet voortdurend opnieuw hoeft aan te schaffen na een verblijf in het buitenland.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten