Er is dringend behoefte aan nieuwe restauratiespecialisten

In Gelderland is een groot tekort aan vakmensen. Zo’n 34.000 Gelderse monumenten zijn afhankelijk van vakmanschap. Goed opgeleide restauratiespecialisten zijn keihard nodig om ons culturele erfgoed te behouden voor de toekomst. Het Gelders Restauratie Centrum (GRC) timmert al jaren aan de weg om deze vakmensen op te leiden, in samenwerking met het GraafschapCollege. Iedereen die interesse heeft in de opleiding Technicus Hout Restauratie MBO 3 BOL/BBL is welkom op de inloopdag:
• Dinsdag 16 mei van 10.00 tot 17.00 uur
• Gelders Restauratiecentrum, Florijnweg 3, Velp (industrieterrein de Beemd)

Kom sfeer proeven

Je krijgt een rondleiding met een bezoek aan de werkplaats. Er zijn docenten aanwezig die
persoonlijk met je in gesprek gaan. Zo krijg je een goede indruk van de opleiding Technicus Hout en Restauratie en van de sfeer waarin de lessen worden gegeven. Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor schoolverlaters VO/MBO/HBO en omscholers die creatief met hout willen werken. En willen leren hoe ze het echte ambacht, houtverbindingen en -constructies in monumenten kunnen toepassen. Maar ook timmerlieden en productiemedewerkers kunnen deze opleiding volgen als specialisatie in het restauratievak.

Je leert het echte vakmanschap

In de opleiding Technicus Hout en Restauratie leer je het echte vakmanschap: restauratie-timmeren in theorie en praktijk. Daarnaast leer je moderne restauratietechnieken en omgaan met nieuwe materialen. Ook komen softskills aan bod zoals communicatie. Directeur Jan Gersen licht toe: “De opleiding is een maatwerk-opleiding die je kunt volgen in BOL en BBL. De opleiding bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Je leert het vak door stage te lopen of te werken bij de Gelderse Kennis en Kunde-bedrijven.”

Baangarantie

Een erfgoedopleiding is leuk, interessant, uitdagend en biedt baangarantie. “Alleen de beste
vakmensen kunnen monumenten restaureren en toekomst geven. Wij leiden gekwalificeerde restauratiespecialisten op en stomen ze klaar voor het restauratievak. Omdat we flexibel zijn, vinden we altijd een passende oplossing.”

Loop binnen op 16 mei

Op dinsdag 16 mei staan de deuren van 10.00 – 17.00 uur open bij het Gelders Restauratiecentrum, Florijnweg 3 in Velp. Ook buiten deze inloopdag kunnen aankomende restauratiespecialisten een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Roy Jansen via royjansen@geldersrestauratiecentrum.nl, 06 363 181 23. Of vul het formulier in op de website.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten