Een webshop starten met Shopify; tips en tricks

Shopify is het meest gebruikte platform in de e-commerce business voor zowel kleine, als grote bedrijven. Met Shopify kunnen zelfs mensen die weinig kennis hebben van webshops bouwen een succesvolle webshop opzetten. Shopify heeft een aantal handige functies waardoor je webshop optimaal werkt: productvermeldingen, verzendopties, betaling gateways, je kunt bestellingen volgen en allerlei analyses uittesten. Het platform biedt een aantal standaard templates waar je uit kunt kiezen en deze kun je vervolgens geheel naar eigen smaak aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen logo, tekst en afbeeldingen toevoegen. Ook marketing technisch is het super geregeld, Shopify biedt namelijk een aantal handige tools waarmee je je conversie kunt verhogen. Kom je ergens niet uit, kun je de klantenservice dag en nacht bereiken. Shopify is voor zowel beginners als gevorderden een fijn platform.

Hoe gaat Shopify in zijn werk?

Verkopers kunnen in Shopify hun winkel naar eigen smaak inrichten door middel van thema templates en plug-ins. Daarnaast kun je veel opties toevoegen, zoals betalingen in meerdere valuta accepteren, klantrecensies en nieuwsbrieven, marketingtools om bijvoorbeeld kortingscodes toe te passen en advertentie campagnes te maken en verkoopprestaties toevoegen. Er zijn diverse abonnement soorten, zodat het voor zowel de beginnende ondernemer als voor de gevorderde ondernemer geschikt is. Een super fijne service vanuit Shopify is dat het dag en nacht te bereiken is als je ergens niet uit komt.

Sjablonen toevoegen in Shopify

In Shopify zijn een aantal kant en klare templates beschikbaar, die je naar wens kunt aanpassen en verder kunt uitbouwen met speciale sjablonen. De winkeleigenaren kunnen, na het instellen van de templates, kun webshop gaan vullen met producten, verzend- en betaalmogelijkheden instellen en daarna beginnen aan promotie campagnes. Je kunt bovendien verkoopprestaties volgen aan de hand van speciale analyses, waardoor je het iedere keer kunt verbeteren en optimaliseren. Klanten kunnen veilig bij jou shoppen, want Shopify heeft goede beveiligingsmethoden tegen fraude.

Een Shopify webshop laten maken

Ondanks dat ook voor mensen zonder enige kennis mogelijk is om een webshop in Shopify te bouwen, kun je er ook voor kiezen om een Shopify webshop te laten bouwen door een specialist van Nedfinity. Samen ga je bespreken wat jouw wensen zijn en vervolgens wordt dit allemaal voor je gemaakt. Zo heb jij er zelf geen omkijken naar en weet je zeker dat het goed gebeurd. Wat wil jij allemaal bieden aan je klanten, welke verzendopties wil je aanbieden, hoe kunnen ze betalen. Je geeft alles door wat jij wilt en het wordt voor je gemaakt. Je bent ook geen tijd kwijt aan dingen zelf uitzoeken, zodat jij je met belangrijkere dingen kunt bezig houden. Als de webshop klaar is, kun je direct beginnen met geld verdienen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten