Een origineel kerstpakket: 3 leuke ideeën

Ieder jaar is het voor een werkgever weer een puzzel om te bedenken wat er dit jaar in het kerstgeschenk voor werknemers kan. Je wilt jezelf immers niet herhalen en het is leuk om je medewerkers ook daadwerkelijk te kunnen verrassen met een origineel kerstpakket.

We geven drie leuke ideeën ter inspiratie om deze kerst een origineel kerstpakket te kunnen geven aan je werknemers.

Uitdagende bouwpakketten

Iedereen heeft een hobby nodig om in op te kunnen gaan ter ontspanning. In het kader daarvan kunnen de bouwpakketten van BuilDIY een leuk en origineel idee zijn voor het kerstpakket dat je aan je medewerkers schenkt. Ook volwassenen kunnen immers plezier beleven aan het bouwen van bijvoorbeeld een houten stoomlocomotief, pendulum klok of zelfs een huisje. Het resultaat van deze uitdagende bouwpakketten is vele uren bouwplezier en iets moois ter decoratie voor thuis.

Duurzaam en praktisch

Duurzaam is ‘hot’ op het moment. Maar veel duurzame oplossingen die een kleine bijdrage leveren aan een duurzamere wereld zijn behoorlijk duur. Daarom is het kerstpakket een uitstekend moment om je werknemers een aantal van die duurzame oplossingen aan te reiken. Wat te denken van bijvoorbeeld een uitwisbaar notitieboekje? Dit is handig voor op het werk en zorgt ervoor dat je medewerkers minder papier gebruiken. Om het pakket verder te vullen kun je ook nog voor zaken als duurzame verzorgingsproducten of plantaardige alternatieven voor bepaalde voedingsproducten kiezen.

Gezelschapsspel

Met de kerst op komst is er ook het vooruitzicht op gezellige familiebijeenkomsten om de feestdagen samen te vieren. Dat is ook een moment waarop het erg leuk kan zijn om samen een gezelschapsspel te doen. Overweeg daarom om als kerstgeschenk een leuk gezelschapsspel cadeau te doen aan je werknemers. Een spel als 30 Seconds, waarbij spelers in teams elkaar termen moeten beschrijven, is bijvoorbeeld erg leuk voor tijdens de komende feestdagen. Voor een spel waarbij alle deelnemers samen tegen het bord kunnen spelen én dat bijzonder actueel is, is Pandemie (of Pandemic in het Engels) een goede optie. Om mensen aan het praten te krijgen is het Kletsdoosje met dilemma’s en dergelijke die besproken kunnen worden ook leuk.

DIY bouwpakketten

Hopelijk zit er iets tussen deze ideeën dat je geïnspireerd heeft om dit jaar met een origineel kerstpakket op de proppen te komen. Natuurlijk gaat het vooral om het gebaar, maar het is natuurlijk extra leuk om je werknemers ook echt te kunnen verrassen met jouw keuze voor de inhoud van je kerstpakket.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten