Een nieuwe werkruimte betekent natuurlijk ook een nieuw plafond!

Je hebt net een nieuw bedrijf gestart, of misschien is jouw bedrijf wel flink gaan groeien het afgelopen jaar. In ieder geval zoek je een nieuwe bedrijfsruimte. Na een zoektocht van weken heb je een mooie ruimte gevonden. Maar wanneer je eindelijk de sleutel ontvangt, blijkt het helaas toch nog geen inspirerende plek te zijn. Wat dan?

Wanneer je als bedrijf verhuist naar een nieuwe ruimte, kan het kantoor op verschillende manieren worden opgeleverd. In sommige gevallen is er nog geen plafond geïnstalleerd. Een systeemplafond kun je makkelijk laten plaatsen in een nieuwe werkruimte. Nu kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de ruimte te laten zoals deze is opgeleverd, maar er zijn meerdere redenen om dit niet te doen:

  • Esthetische redenen
  • Isolatie
  • Betere arbeidsomstandigheden

Esthetische redenen

Wanneer een ruimte helemaal kaal wordt opgeleverd en er dus geen plafond is geplaatst in de ruimte, kijkt de ruimte niet af. Daarnaast zie je hierdoor ook alle bekabeling lopen, wat geen mooi gezicht is als je ook gasten of klanten ontvangt. Daarnaast kun je in een plafond ook goed de lichtbronnen wegwerken. Denk hierbij aan spotjes die netjes afgewerkt in een plafond kunnen terugkomen. Genoeg redenen om wel voor een plafond te kiezen.

Isolatie

Doordat er geen plafond in de ruimte zit, is de ruimte slechter geïsoleerd tegen kou- en warme lucht. Voor de mensen die in de ruimte zitten niet erg fijn. Hierdoor zul je hogere stookkosten hebben en met de huidige gasprijzen is dit geen pretje.

Betere arbeidsomstandigheden  

Niet alleen kun je een ruimte beter isoleren tegen de kou of warmte. De ruimte wordt ook beter geïsoleerd tegen geluid. Heb je weleens gemerkt dat mensen harder gaan praten in een ruimte met een slechte akoestiek? Deze slechte akoestiek kan daarnaast ook leiden tot concentratieverlies. En effectiever werken, dat willen we natuurlijk allemaal! 

Een passend plafond voor iedereen!  

Met een plafond los je dus vele problemen op. Je vraagt je misschien af of de investering tegen de voordelen opweegt, maar bovenstaande redenen laten zien dat het plafond op termijn het geld vanzelf weer oplevert.  Want een ruimte zonder mooi plafond, dat is toch een dooie (en koude) boel! Van gipsplaten, tot houten plafonds tot kurk, er is voor iedere smaak een passend plafond te vinden op deze markt.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten