Een nieuw energielabel aanvragen voor een onderneming

Als eigenaar van een onderneming ligt er veel verantwoordelijkheid bij je en dit betekent ook dat er veel dingen zijn waar jij aan moet blijven denken. Denk bijvoorbeeld aan alle werkzaamheden, afspraken, vergaderingen, taken op kantoor en ga zo maar door. Het is namelijk ook belangrijk dat er goed voor het kantoor gezorgd wordt en zo is een overzichtelijk en geordend bedrijfspand essentieel voor een goede workflow. Een bedrijfspand vergt namelijk ook gewoon onderhoud en aandacht, net als een normale woning. Als je het bedrijfspand gaat verhuren, verkopen of moet opleveren in oude staat, moeten er uiteraard ook weer allerlei dingen gebeuren en hierbij hoort ook het opnieuw aanvragen van een energielabel.

Grote verantwoordelijkheid

Eigenaar zijn van een onderneming is natuurlijk niet niks en zo zijn er toch best wel wat dingen waar je verantwoordelijk voor bent. Je moet er bijvoorbeeld als eigenaar voor zorgen dat de onderneming steeds blijft groeien en ook goed draait. Daarnaast hebben voor bedrijven ook verschillende medewerkers en als eigenaar ben jij vaak ook degene die hier leiding aan geeft. Als eigenaar van een bedrijf ben je uiteraard verantwoordelijk voor heel veel verschillende dingen en hier hoort vaak ook de zorg voor het bedrijfspand bij. Als je uiteindelijk het bedrijfspand weer wil verkopen of verhuren, ben je bijvoorbeeld als eigenaar verantwoordelijk voor het energielabel bedrijfspand.

Zorg goed voor kantoor

Dag in dag uit ben je aan het werk op kantoor en je brengt hier dan ook best veel tijd door, net als al je collega’s. Het is dan wel belangrijk dat er goed voor de werkplek gezorgd wordt en dat deze ook goed geordend blijft. Dit heeft natuurlijk verschillende redenen en zo kan je bijvoorbeeld merken dat door middel van een geordende werkplek, je veel beter kan werken. Er hangt dan meer rust op kantoor en mensen kunnen beter in de workflow blijven op een kantoor dat netjes is. Daarnaast is dit een groot voordeel als je uiteindelijk uit het bedrijfspand gaat en je zal dan zeker merken of je goed met de werkplek om bent gegaan.

Een nieuw energielabel

Als je van plan bent om het pand te verkopen, verhuren of op te leveren, wil je natuurlijk wel dat alles helemaal tip top in orde is. Als je goed met het pand bent omgegaan, hoeft er soms maar weinig te gebeuren. Toch is het bijvoorbeeld wel verplicht om een energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen. Vaak is dit helemaal geen grote klus en zo kan je bijvoorbeeld bij Renewable Partners binnen enkele dagen het rapport met het energielabel ontvangen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten