Een kantoor om klanten in te ontvangen

Wanneer je een kantoorpand huurt en je vaak klanten op het kantoor ontvangt, wil je uiteraard dat het kantoor een beetje representatief is. Wanneer klanten of potentiële klanten een slordig kantoor binnenkomen, laat dit geen goede indruk achter. Daarom gaan we in deze blog in op hoe je wel een goede indruk achter laat, met de uitstraling van het kantoor.

Het kantoor

Om te beginnen de kantoorruimte zelf de ruimte waar gewerkt wordt. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat het personeel een zo fijn mogelijke werkplek heeft. Denk hierbij aan een fijne bureaustoel welke goed naar smaak te verstellen is, of een bureau wat ook in hoogte te verstellen is. Een goede uitstraling begint bij tevreden personeel. Zo kun je bijvoorbeeld ook het personeel voorzien van opbergkasten, bijvoorbeeld een normale kast voor grote spullen of een archiefkast voor de documentatie. Niet alleen je personeel kan in een georganiseerde omgeving werken, maar dit staat ook professioneler tegenover de klanten.

Extra aankleding

Om ervoor te zorgen dat het kantoor ook een sfeervolle uitstraling krijgt, moet er iets meer gebeuren dan alleen werkmeubels te plaatsen. Een sfeervol kantoor is voor zowel klant maar ook voor het personeel een stuk aangenamer. Zo kun je bijvoorbeeld het kantoor opvrolijken met het plaatsen van planten. Een paar grote planten verspreid door de ruimtes van het kantoor. En misschien een paar kleine planten verspreid over de bureaus. Daarnaast kun je ook een paar stijlvolle lampen plaatsen.

Je zou eventueel ook een relaxhoekje kunnen creëren op het kantoor voor het personeel. Je kunt bijvoorbeeld een bank neer zetten en een paar stoelen, bij deze bank en stoelen leg je een vloerkleed neer. Ook kun je er een tafeltje neer zetten met een plant erop. Voor het personeel is het fijn om even tussen het werk uit te stappen, maar zo’n hoekje op kantoor creëert ook een betere uitstraling.

Een vergaderruimte

Wanneer je de mogelijkheid hebt om een aparte vergaderruimte te hebben op kantoor, dan is dit zeker een aanrader voor wanneer je veel klanten ontvangt. Een vergaderruimte zorgt ervoor dat jij samen met de klant ongestoord de zaken kunnen bespreken. Daarnaast kun je deze ruimte ook comfortabel indelen om de klant op zijn gemak te stellen. Zo kun je een comfortabele vergaderstoel neerzetten samen met een stijlvolle vergadertafel. Met een comfortabele vergaderruimte zorg je ervoor, dat de klant zich het meest thuis kan voelen bij jou op kantoor.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten