Een frisse blik op je project door middel van een student

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om je bedrijfsvoering te verbeteren. Dit betekent onder meer dat je processen analyseert en optimaliseert, dat je probeert de hoeveelheid restafval wat vrijkomt in het productieproces tot een minimum te beperken, enzovoorts.

Ook het in huis halen van een student die een opleiding salarisadministratie volgt is een goede optie! Zo’n student kijkt op een andere manier naar de invulling van de administratie, dan jijzelf in het verleden gedaan hebt. Deze nieuwe inzichten helpen je een volgende stap te zetten. Ook iemand die kortgeleden zijn praktijkdiploma loonadministratie gehaald heeft kan dergelijke nieuwe inzichten bieden.

Uitdagende opdracht voor een student

Niet alleen voor jou als ondernemer is het aantrekkelijk om een student in de arm te nemen bij het optimaliseren van je bedrijfsvoering. Ook voor studenten zelf is het leuk om met je mee te denken. Zij hebben veel meer aan een realistische opdracht uit de praktijk, dan een vooraf bedachte case door de docent. Vaak gaat het om cases waarvan de uitwerking online te vinden is, of welke studenten in het verleden al eens uitgevoerd hebben. Zorg dat je een heldere opdracht aan de student meegeeft.

Formuleren van een heldere opdracht

Het formuleren van een heldere opdracht is een hele uitdaging. Je wilt zoveel mogelijk uit de inzichten van een student halen, zonder deze al te veel informatie te geven. Een student vertrekt immers weer na enkele maanden. Daarbij heb je geen zicht op hetgeen er met de gedeelde informatie gebeurt. Details over je administratie geef je liever niet vrij voor deze korte periode. Het is een optie om cijfers van je onderneming iets aan te passen. Mocht je een student volledig vertrouwen, werk dan met een NDA; non disclosure agreement. Dit gebeurt vaker bij stages die worden aangeboden aan studenten.

Geschikte studenten vinden voor je opdracht

Ben je overtuigd van het nut van het inschakelen van een student voor een korte stage? Er zijn verschillende manieren om op zoek te gaan naar geschikte studenten. Overweeg contact te zoeken met opleidingsinstituten. Je vindt er online altijd een in de buurt! Sommige opleidingsinstituten zijn door het hele land actief. Ook kun je vacatures voor studenten delen op je eigen website en verzamelwebsites met vacatures. Nu is het enkel nog wachten tot de eerste studenten reageren. Nodig ze uit voor een regulier sollicitatiegesprek.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten