Een fijne werkgever zijn: probeer hier op te letten

Wanneer je een eigen onderneming hebt, dan is het natuurlijk goed dat je ook werknemers hebt. Op die manier hoef je al het werk niet in je eentje op te lossen en kun je zonder problemen genieten van je werk. Wel is het belangrijk dat wanneer je ervoor kiest om een werknemer te nemen, dat je daar wel de middelen en de tijd voor hebt. Een werknemer is namelijk niet zomaar een nummer dat zijn of haar werk uitvoert. Het is belangrijk om ook te kijken naar de werknemer. Hieronder kun je precies lezen hoe je voor je werknemers een fijne werkgever kunt zijn.

Een tevredenheidsonderzoek

Allereerst is het van belang dat je je werknemers op een goede manier laat wennen aan de werksfeer en de werkdruk die er eventueel is. Als werkgever is het ook goed om te weten waar je werknemers moeite mee hebben of waar nog moeite is. Op die manier kun je gemakkelijk een medewerkerstevredenheidsonderzoek laten doen binnen jouw onderneming. Met een mto kunnen werknemers op een anonieme manier laten weten wat ze vinden van het bedrijf, van jou als werkgever en van de werksfeer. Mochten er kritische punten uitkomen, dan ben je hiervan op de hoogte en kun je de diverse problemen oplossen.

Kijk naar de medewerker zelf

Daarnaast is het ook van belang om goed te kijken naar je medewerker zelf. Als je namelijk ergens werkt, dan wil je ook waardering krijgen voor je werk en je wilt natuurlijk gezien worden. Ook als je werknemer niet lekker in zijn of haar vel zit, is het belangrijk om dit op te pikken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een pmo onderzoek. Dit onderzoek is een preventief medisch onderzoek, waardoor je ervoor zorgt dat werknemers tevreden blijven en minder snel de ziektewet ingaan.

Organiseer leuke uitjes

Als laatste is het natuurlijk ook van belang om je bedrijf samen als één geheel te laten samenwerken. Het werk kan namelijk niet goed worden uitgevoerd als er niet kan worden samengewerkt. Daarom is het superleuk om eens in de zoveel tijd een keer een activiteit te plannen met elkaar. Dit kan een escaperoom zijn, een lekkere lunch buiten de deur of een vrijdagmiddagborrel. Op die manier kom je als werkgever dichter bij de werknemers en kun je elkaar leren te begrijpen. Je zult dan ook echt merken dat je werknemers blij zijn om jou te hebben als werkgever en je bedrijf gaat ook een stuk beter functioneren.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten