Een bedrijfspand kopen? Ga voor de bedrijfshypotheek!

Een goede cashflow is een van de belangrijkste aspecten voor een gezonde onderneming. Het is voor ondernemers van belang goed te kijken naar de vaste lasten. De huur van een bedrijfspand kan in sommige gevallen duurder zijn dan koop.

En als je een pand hebt gekocht, loont het de moeite te kijken naar herfinanciering mogelijkheden zodat je je kosten omlaag kunt brengen.

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor een bedrijfspand te kopen. Een bedrijfspand kopen is direct een goede manier om te investeren in je onderneming, daar zijn ondernemers wel van doordrongen. Bovendien kun je het bedrijfspand zo maken dat het helemaal naar je zin is en past bij je doelstellingen.

Waarde en de kwaliteit van het object

Belangrijk is voordat je een pand koopt, dat je gevoel krijgt voor de waarde. Ga na welke vergelijkbare objecten in de omgeving zijn verkocht. Kijk op kadaster.nl om extra informatie te verzamelen over het pand. Ga na wat de WOZ-waarde is en kwaliteitsaspecten als staat van onderhoud. Ook de ligging van het object is van belang. Bijvoorbeeld ten opzichte van uitvalswegen of openbaar vervoer.

Eigen inbreng

Overweeg je een bedrijfspand te kopen, dan is het wel belangrijk dat je over genoeg financiële middelen beschikt om de lasten te kunnen dragen. Zoek je een zakelijke hypotheek, dan is het belangrijk dat je je realiseert dat elke geldverstrekker een eigen inbreng vraagt. Deze eigen inbreng varieert tussen de 15% en 50% van de gewenste leensom. Heb je een financiering nodig, dan kun je het beste een bedrijfshypotheek afsluiten. Een bedrijfshypotheek biedt de mogelijkheid om een bedrijfspand te kopen.

Verschillen in doorlooptijden

Het is belangrijk dat je je realiseert dat doorlooptijden vanaf het moment van aanvraag tot realisatie van de zakelijke hypotheek enorm kunnen verschillen. Banken hebben over het algemeen een paar weken nodig voordat ze de financiering geregeld kunnen krijgen. Bij alternatieve financiers kan het vaak sneller gaan.

Boetevrij aflossen biedt flexibiliteit

Belangrijk bij het afsluiten van een bedrijfshypotheek is dat je kijkt naar de voorwaarden. Wat is de looptijd? En kun je bijvoorbeeld tussentijds boetevrij aflossen? Vooral het boetevrij aflossen is een heel interessante voorwaarde. Want dat betekent dat je maandlasten direct omlaaggaan. In praktijk aantrekkelijk wanneer je een goed bedrijfsjaar hebt gedraaid. Ook is het essentieel dat je kijkt hoeveel van de waarde je precies moet aflossen. Mogelijk Vastgoedfinancieringen biedt ondernemers de mogelijkheid om tussentijds boetevrij af te lossen. Dat maakt je als ondernemer een stuk flexibeler.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten