E. van Wijk Forwarding is verhuisd naar het XL Businesspark Twente in Almelo

Vanaf 7 februari 2022 vinden alle werkzaamheden van E. van Wijk Forwarding plaats in het nieuwe kantoor op het XL Businesspark Twente in Almelo. Op deze nieuwe locatie worden alle BV’s van de forwarding divisie werkzaam onder één dak. Dit gaat over de bedrijven Twentepoort Logistiek, Twentrex, Cargorilla, Himex, RUGO en TwenPack.

Eind 2021 is al medegedeeld dat we als onderdeel van E. van Wijk Forwarding uit zullen breiden naar het XL Businesspark. Nu is het eindelijk zo ver, ons warehouse is gevuld en alle activiteiten worden uitgevoerd vanuit ons nieuwe pand.

“Onze klanten succesvoller maken is één van onze hoofd strategische pilaren. Door het verhuizen, combineren we onze specialismen op één locatie. Hiermee kunnen de langdurige samenwerkingen met onze klanten groeien en bieden we complete, betrouwbare, en hoogwaardige logistieke oplossingen aan.”, zegt Milou Meijer, Managing Director van E. van Wijk Forwarding.

Op de nieuwe locatie vestigen de teams van Twentepoort Logistiek, Twentrex, Cargorilla, Himex, RUGO en TwenPack zich. Deze teams bevatten verschillende functies zoals die van warehouse medewerker, sales, operations, marketing, finance of HR. Op de nieuwe locatie worden ongeveer 70 medewerkers tewerkgesteld. Met deze nieuwe standplaats zijn alle BV’s van de forwarding divisie werkzaam onder één dak.

Logistieke services met focus op klanttevredenheid 

Met deze verhuizing komen we terecht in een nieuw, groter en moderner magazijn op het XL Businesspark. Het magazijn biedt meer dan 7000 m2 opslagruimte en heeft 8 laad docks.

De locatie op het XL Businesspark Twente is niet zomaar. Door de strategische ligging tussen de A35 en het Twentekanaal is de locatie buitengewoon goed te bereiken voor zowel wegtransport als voor de binnenvaart. Dit is ideaal voor de logistieke bedrijven die onderdeel zijn van E. van Wijk Forwarding.

Door deze ligging zijn o.a. de chauffeurs sneller op weg wat uiteindelijk leidt tot hogere klanttevredenheid. Daarnaast geeft de grootte van het nieuwe pand ook de mogelijkheid om met alle bedrijven samen te zitten. Zo worden de verschillende specialisaties samengevoegd worden en kan de B2B dienstverlening optimaal ingevuld worden.

Uitrol van een nieuw tijdperk door de E. van Wijk Group

E. van Wijk Forwarding is onderdeel van het familiebedrijf E. van Wijk Group. Opgericht in 1948 en uitgegroeid tot een grote speler op de Europese markt, E. van Wijk Group heeft zo’n 750 medewerkers en vestigingen in Nederland, Roemenië, Oekraïne en Polen.

In totaal beheerd E. van Wijk Group zo’n 40.000m² aan warehouse ruimte en een wagenpark van 335 vrachtwagens. Hiermee verzorgen ze de logistieke behoeften van internationale klanten. Het bedrijf is o.a. actief in het transport en opslag van farmaceutische, chemische, bouw en automotive producten.

Als groep van logistieke bedrijven door heel Europa werken alle bedrijven binnen de E. van Wijk Group samen met de passie voor logistiek. Dagelijks zetten zij zich in om klanten te begeleiden naar meer succes.

Met dit hoofddoel heeft de E. van Wijk Group een centrale strategie ontwikkeld. Binnen deze strategie worden alle business units en modaliteiten verenigd. Van Nederland tot Roemenië en van transport tot warehousing.

Van deze centrale strategie zal E. van Wijk Forwarding dus ook deel uitmaken. Binnen de strategie zijn er vijf pilaren waarop gefocust wordt. Dit zijn (1) het succesvoller maken van onze klanten, (2) slim gebruik maken van data, (3) continuïteit, (4) duurzame logistiek en (5) deskundige en gepassioneerde medewerkers.

Met oog op de toekomst en de uitrol van de nieuwe strategie staat de E. van Wijk Group veel te wachten voor het nieuwe jaar. Door de samenvoeging van alle bedrijven binnen E. van Wijk Forwarding op één centrale locatie wordt er ook een extra stap genomen naar het ruimer opzetten van de logistieke services met een oog op hogere klanttevredenheid.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten