Duurzame leslokalen voor techniekonderwijs ROC Rivor

Edwin Brussen, Directeur Onderwijs ROC Rivor en Koos Karsijns, Directeur Bouwmensen Rivierengebied, openden 7 november symbolisch de trap naar de moderne ‘lesomgeving’ van docenten en studenten aan de Poppenbouwing in Geldermalsen. Lege ruimtes in het gebouw van Bouwmensen zijn omgetoverd tot moderne theorielokalen en spreekruimtes voor studenten en docenten Bouw van ROC Rivor.

Edwin Brussen: “Met de nieuwe leslokalen, spreekkamers en een kantoorruimte voor de Techniekopleidingen heeft ROC Rivor opnieuw een stap gezet in verduurzaming van haar onderwijs. De nieuwe ruimtes zijn gezonde leeromgevingen en bij de inrichting ervan is rekening gehouden met verschillende factoren die het leerproces beïnvloeden. Denk daarbij aan verlichting, opstelling van tafels en meubilair en het binnenklimaat.”

Techniekonderwijs doe je samen

Brussen vervolgt: “maar wat nog belangrijker is, is dat we samenwerken met bedrijven en daarmee de beroepspraktijk naar binnen halen. Die samenwerking doen we met Bouwmensen, zij representeren de bedrijven. Hierdoor krijg je dat mooie onderwijs waarbij de theorie en praktijk dicht bij elkaar gebracht worden. De student krijgt eerst een stuk theorie en kan daarna rechtstreeks naar de praktijkhal gaan om het geleerde direct toe te passen. Hierdoor ontstaat er een rijke leeromgeving voor onze student waar we trots op zijn. De studenten, die we samen met het bedrijfsleven opleiden, worden vakmensen die met hun kennis en kunde naadloos aansluiten bij wat het bedrijfsleven vraagt.

Brussen nodigt uit: “mocht je hier meer van willen weten of denk je dat dit iets voor jou is, kom dan naar onze Open Dag op 23 november. Je kan het dan met eigen ogen zien. ”

Techniekonderwijs is er voor iedereen

Brussen gaat verder: “Wij leiden niet alleen VMBO-leerlingen op tot vakmensen. Minister Dijkgraaf heeft aan alle HAVO- en VWO-leerlingen een brief geschreven waarin hij het MBO-onderwijs onder de aandacht brengt. Wij brengen dit al enkele jaren in de praktijk. In samenwerking met VO-scholen uit de regio bieden we leerlingen de kans om al tijdens hun HAVO- of VWO-opleiding techniekonderwijs bij ROC Rivor te volgen.”

Over ROC Rivor

ROC Rivor is al 30 jaar hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor leidt mensen op voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten