Duurzame inzetbaarheid betekent voor Solid Systems B.V.; Vitaliteit & Gezondheid, plezier, ontwikkeling & perspectief.

Monteur met assistent bbl Julio-Colorized - Bewerkt (1)

Als werkgever vinden wij het uiteraard heel belangrijk dat onze medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Om hieraan actief bij te dragen hebben we diverse initiatieven binnen ons bedrijf die hieraan bijdragen. Deze initiatieven sluiten goed aan bij onze bedrijfsfilosofie, onze verantwoordelijkheid en de sociale omgang met ons belangrijkste bedrijfskapitaal; onze medewerkers!

Vitaliteit & Gezondheid dient meerdere doelen, want naast conditionele fitheid draagt dit ook bij aan het werk- en denkvermogen door de dag heen. Zo bieden wij bijvoorbeeld onze medewerkers de gelegenheid om tegen een kleine eigen bijdrage onbeperkt te sporten in de sportschool en stellen we daar per week ook een half uur werktijd voor beschikbaar. Op dit moment zijn we ook druk bezig met de implantatie van een fietsplan.

Wij zijn trots op ons sociale karakter en pretenderen echte aandacht te hebben voor het individu, als wij op enige wijze iemand kunnen helpen dan doen we dat ook waar mogelijk. Het hebben van financiële zorgen, wat helaas steeds actueler wordt, in combinatie met veel piekeren en stress vallen onder potentiële uitval risico’s voor medewerkers. Er is gelukkig veel direct contact tussen de leidinggevenden en de medewerkers en er wordt door iedereen actief geïnvesteerd in de factor “aandacht”. We kennen onze medewerkers, hun privéomstandigheden en het werkvermogen. Voordeel hiervan is dat verontrustende signalen snel opgepikt worden en als de medewerker niet zelf het initiatief neemt gaan wij het gesprek aan en denken mee in oplossingen en proberen gerichte hulp aan te bieden.

Sociaal contact en informele omgang zijn belangrijke speerpunten binnen Solid Systems, zo stoppen we vrijdagmiddag ook allemaal een uurtje eerder om met elkaar de week af te sluiten. Factoren plezier en ontspanning staan dan voorop en dit wordt enorm gewaardeerd.

Ontwikkeling & Perspectief worden met de medewerkers besproken in de jaarlijkse beoordelingsgesprekken, maar ook tijdens de voortgangsgesprekken. Regelmatig krijgen medewerkers de kans zich te oriënteren en ontwikkelen op een andere afdeling of functie dan waar zij eigenlijk werkzaam zijn of zijn aangenomen. Diverse assistent monteurs hebben op deze manier carrière gemaakt binnen Solid Systems tot aan het managementteam toe. Dat draagt bij aan motivatie, enthousiasme en werkplezier. Voor de langdurig zieken proberen we ook altijd een uitdagende oplossing te zoeken aangaande de re-integratie of terugkeer in een andere functie.

We zijn een zelfstandig bedrijf met een winstoogmerk, maar bij Solid Systems staat het welzijn van de medewerker altijd op de eerste plaats.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten