Duurzame Aardappelverwennerij: Lamb Weston / Meijer’s voortgangsrapport op haar 2030 Duurzaamheidsagenda

Vandaag publiceert Lamb Weston / Meijer haar nieuwe duurzaamheidsverslag 2021-2022, gebaseerd op haar 2030 Sustainability Agenda en de VN Sustainable Development Goals. In samenwerking met haar klanten, telers, zakelijke partners en medewerkers heeft het bedrijf goede vooruitgang geboekt op de drie belangrijkste uitdagingen waarmee het meent de grootste bijdrage te kunnen leveren in het streven om haar duurzaamheidsagenda te realiseren en positieve impact te creëren van teelt tot tafel.

Sinds de publicatie van haar vorige verslag in 2021 is Lamb Weston / Meijer zich blijven richten op haar doelstellingen om netto nul broeikasgasemissies uit te stoten afkomstig van haar direct energiegebruik, geen verspilling en circulaire productie te creëren en duurzame aardappelverwennerij aan te bieden, die kan worden geconsumeerd als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Lamb Weston / Meijer CEO Marc Schroeder: “Wat mij motiveert is dat consumenten wereldwijd genieten van het eten van onze smakelijke aardappelproducten. Mijn persoonlijke drive is om er een gezondere traktatie van te maken die past in een gebalanceerd dieet. ‘Sustainable Potato Enjoyment’ (duurzame aardappelverwennerij) is waar wij in geloven”, zegt hij.

Sustainable Potato Enjoyment’  is de kern van het aanbod van Lamb Weston / Meijer aan consumenten. In haar zesde duurzaamheidsverslag belicht het bedrijf haar vooruitgang geboekt op zes commitments, gekoppeld aan de drie belangrijkste uitdagingen: Gebalanceerd Dieet, Geen Verspilling en Klimaatactie. Voor meer details Report & Summary | Lamb Weston / Meijer

  • Inzake Gebalanceerd Dieet lanceert het bedrijf een reeks nieuwe producten die minder olie bevatten en/of geschikt zijn om op een gezondere manier (airfryer/ oven) te bereiden en promoot producten met schil en dikkere snijmaten, die minder olie en iets meer voedingsvezels bevatten.
  • Wat betreft Geen Verspilling, blijft Lamb Weston / Meijer streven naar duurzame consumptie en productie en heeft het haar voedselverlies verminderd met een kwart. Alle verpakkingen zijn 100% recyclebaar, met kartonnen dozen die voor 90% uit gerecycled karton bestaan.
  • Op het gebied van Klimaatactie is er meer werk aan de winkel om de energietransitie naar netto nul emissie te brengen, hoewel het bedrijf op verschillende belangrijke gebieden vooruitgang heeft geboekt. In de afgelopen twee jaar heeft het de CO2 voetafdruk van haar producten met 5,3% verminderd en haar zoetwatergebruik met 10% per ton product, waardoor het bedrijf op koers ligt om haar 2030 doelstellingen te behalen.

Vooruitblik: Duurzaamheid blijft het uitgangspunt in het besluitvormingsproces van het bedrijf. Een van de aandachtspunten van Lamb Weston / Meijer is hoe het haar aardappelproducten kan blijven verduurzamen. Het bedrijf zal blijven investeren in haar fabrieken om het energie- en waterverbruik te verminderen en de efficiëntie te verbeteren, zoals de twee meest recente investeringen in Nederland: een state-of-the-art Innovation Center in Bergen op Zoom en een nieuwe productiefaciliteit op de locatie in Kruiningen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten