Duurzaam ondernemen met virtuele BHV

Duurzaamheid. Het is een onderwerp wat steeds belangrijker wordt. Misschien draag jij je steentje al bij in het dagelijks leven. Door de verwarming een standje lager te draaien. Door net iets vaker de fiets te pakken. Of misschien wel door de aanleg van zonnepanelen. 2022 is het jaar waarin je ook met je bedrijf mooie duurzame stappen kunt zetten. En dat doe je door te kiezen voor virtuele BHV-trainingen bij B&V Partners in Veiligheid.

De start van BHVR

Mijn naam is Patrick Kroonen en ik ben de eigenaar van B&V Partners in Veiligheid. Ook ik vroeg mij af welke stappen ik kon zetten met mijn bedrijf. Om te blijven vernieuwen en om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaamheid. Het antwoord hierop vond ik in BHVR. Samen met diverse partijen hebben wij een Virtual Reality BHV-training ontwikkeld. In deze training kunnen allerlei noodsituaties op diverse locaties worden gesimuleerd. Zo trainen we gevaarlijke situaties zonder enig risico én dragen we bij aan een duurzamere wereld.

BHVR en duurzaamheid

Wat heeft BHVR nou met duurzaamheid te maken? Door het volgen van een virtuele BHV training verminder je de CO2-uitstoot. Normaliter gebruiken wij tijdens onze trainingen diverse brandblussers. Een CO2-brandblusser is zeer geschikt voor vloeistofbranden en zorgt ervoor dat de zuurstof rondom de brandhaard weggenomen wordt. Hierdoor zal het vuur doven. Je kan je echter voorstellen dat dit niet goed is voor het milieu. Tijdens onze virtuele trainingen hebben we geen brandblussers meer nodig en besparen we daarom op de CO2-uitstoot.

Per 1 januari 2022 zijn al onze standaard BHV-trainingen overgegaan op VR-trainingen voor het onderdeel brand. Hierdoor besparen wij per jaar 150.000 kg CO2! Ook jij kan je steentje bijdragen door jouw bedrijfshulpverleners hiervoor aan te melden.

Om net een stapje extra te zetten zijn wij ook overgestapt op digitale certificering. Cursisten die de BHV-training succesvol hebben afgerond, ontvangen geen plastic pasje of papieren certificaat meer. Het certificaat wordt digitaal opgeslagen en uitgereikt. Omdat alle kleine beetjes helpen.

Over BHVR

Elke virtuele BHV-training is modulair opgebouwd. Dit betekent dat we verschillende noodscenario’s kunnen simuleren binnen elk gewenst kantoorpand met behulp van de juiste 3D- of BIM-modellen. Een virtuele BHV-training ziet er als volgt uit:

  1. Locatie: we hebben een aantal vaste locaties, maar in overleg kunnen we de training ook bij jou op locatie aanbieden.
  2. Training: cursisten voeren opdrachten uit in realistische scenario’s. Met een VR-backpack kunnen ze vrij rondlopen en met de digitale simulatie interacteren.
  3. Data: het is mogelijk om per cursist live mee te kijken en te observeren.
  4. Certificering: de resultaten uit de training kunnen gekoppeld worden aan officiële certificering.

Ga jij dit jaar voor extra duurzaamheid?

Wil jij dit jaar ook een extra stap zetten richting duurzaam ondernemen? Kies dan voor BHVR. Op onze website vind je meer informatie en kun je contact met ons opnemen. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op via info@bhvr.nl. Ik ga graag met je in gesprek!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten