DTC faciliteert kennisdeling met cybernetwerk van ruim 2.500 leden

Je digitale veiligheid is belangrijker dan ooit. Je neemt daarvoor al de nodige cybersecuritymaatregelen. Maar is het voldoende? Hoe weet je of je het juiste doet in een snel veranderende omgeving? Het Digital Trust Center (DTC) heeft met de DTC Community een veilig online forum opgebouwd waar ondernemers terecht kunnen met hun cybersecurityvragen, waar experts ondernemers op weg helpen, waar tips worden uitgewisseld en waar je bovenop de actualiteit zit.

Cyber Alerts en actualiteit

Het DTC, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, deelt relevant nieuws en urgente cyber alerts met de cybercommunity. Ook de leden delen er onmisbare kennis voor ondernemers en cybersecurity managers. Als er bijvoorbeeld kwetsbaarheden zijn in veelgebruikte systemen zoals Citrix en Windows Exchange Servers, word je hier direct over geïnformeerd via een cyber alert zodat je hier snel actie op kunt (laten) ondernemen. Dit verkleint het risico op een cyberincident aanzienlijk. Zo draagt de DTC Community samen bij aan een veiliger ondernemersklimaat in Nederland.

Ruim 2.500 leden binnen handbereik

Het online forum heeft inmiddels ruim 2.500 leden en er komen dagelijks nieuwe leden bij. “De DTC Community is hét cybersecurity forum van Nederland.”, zegt Michel Verhagen, manager van het DTC. “IT-professionals, CISO’s en ondernemers kunnen elkaar helpen, kennis uitwisselen en gezamenlijk Nederland digitaal weerbaar maken. We faciliteren die kennisdeling vanuit het DTC met een veilig en onafhankelijk platform.”

Als je niet dagelijks bezig bent met cybersecurity, kan alle informatie die je over dit onderwerp leest of hoort, soms overweldigend zijn. Waar begin je als en hoe zie je door de bomen het bos weer? De DTC Community is er voor iedereen die aan de slag wil met cybersecurity, van starters tot professionals. Zo kan je vragen stellen aan experts in dit vakgebied, bijvoorbeeld over cyberbewustwording binnen je bedrijf, omgaan met ransomware of de ervaringen van anderen. Ook zijn er themaruimtes, zoals de NIS2-themaruimte, waar leden met elkaar in gesprek zijn over specifieke onderwerpen.

De DTC Community in cijfers

 DTC Community

Over het Digital Trust Center

Het Digital Trust Center is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en biedt ter ondersteuning van ondernemers een breed palet aan cybersecurity informatie en een gereedschapskist met cybertools. Ook werkt het DTC samen met diverse organisaties ter vergroting van de digitale weerbaarheid bij ondernemend Nederland.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten