Drie onmisbare tips voor het aanvragen van een zakelijke lening

Wil je investeren in jouw bedrijf, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Dan kan een zakelijke lening jou hier een handje bij helpen. Als een geldverstrekker jouw aanvraag goedkeurt, krijg je het bedrag direct op jouw rekening gestort. Hierdoor kun je het gewenste bedrijfsmiddel meteen aanschaffen.

Daarom overweeg je zelf mogelijk ook wel een zakelijke lening af te sluiten. Toch raden wij je aan voorzichtig te werk te gaan. Je moet namelijk weten dat zakelijk lenen lang niet overal hetzelfde werkt. Wil je voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 onmisbare tips voor het aanvragen van een zakelijke lening op een rijtje.

1. Bereken hoeveel geld je nodig hebt

Veel ondernemers weten niet precies hoeveel geld zij nodig hebben om een bedrijfsmiddel aan te kopen. Geldt dit ook voor jou? Dan denk je misschien dat het handig is om een groot bedrag te lenen. Hoe meer geld je leent, des te groter de kans dat je het bedrijfsmiddel er volledig mee kunt financieren. Dit is een logische gedachtegang, maar wij raden jou niet aan om onnodig veel geld te lenen. Waarom niet? Omdat de lening dan duurder uitvalt.

Bij een zakelijke lening betaal je altijd rente over het hele bedrag dat je leent. Dit betekent dat je een hoger bedrag aan rente betaalt als je ervoor kiest om veel geld te lenen. Hier zit je als ondernemer ongetwijfeld niet op te wachten. Als je hogere kosten hebt, houd je maandelijks minder geld over. Wil je dit voorkomen? Bereken dan eerst hoeveel geld je nodig hebt om de gewenste investering te doen. Hierdoor weet je exact hoeveel geld je moet lenen en betaal je nooit onnodig veel voor jouw zakelijke lening.

2. Kies niet standaard voor de maximale looptijd

In tegenstelling tot zakelijk krediet ben je bij een zakelijke lening enigszins vrij om de looptijd te bepalen. Je krijgt enkel te maken met een maximale looptijd. De maximale looptijd van een zakelijke lening is namelijk 5 jaar. Veel ondernemers kiezen voor deze maximale looptijd. Niet gek, want je knipt de lening dan als het ware op in 60 stukjes. Als je het afgesproken bedrag iedere maand keurig aflost, is jouw zakelijke lening aan het einde van de looptijd volledig afbetaald.

Ondanks dat jouw maandelijkse lasten laag zijn bij een lange looptijd, geniet dit niet altijd de voorkeur. Waarom niet? Omdat een zakelijke lening met een looptijd van 5 jaar jou onderaan de streep onnodig veel kan kosten. Als je voor een langere looptijd kiest, betaal je namelijk ook langer rente. Hierdoor vallen de kosten van de lening hoger uit. Overweeg daarom voor een kortere looptijd te kiezen. Doe dit uiteraard alleen als dit financieel haalbaar is.

3. Vergelijk verschillende geldverstrekkers met elkaar

Wil je een zakelijke lening afsluiten? Dan is de kans groot dat jij jouw zoektocht begint op het internet. Je ontdekt dan al snel dat je ontzettend veel keuze hebt. Je kunt een zakelijke hypotheek aanvragen bij een bank, maar ook bij een online geldverstrekker. Omdat het aanbod zo groot is, kiezen sommige ondernemers lukraak een partij uit. Dit is niet verstandig, want zo vind je nooit de beste zakelijke lening of zakelijke hypotheek. Daarom doe je er goed aan verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar het financiële plaatje, maar let ook goed op de voorwaarden. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in om de beste zakelijke lening of hypotheek te vinden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten