Drie alternatieven voor de spaarrekening

Als ondernemer kun je er niet omheen, een spaarrekening! En het liefst ook goed gevuld. Welke tak van sport jouw bedrijf zich ook in bevindt, een extra zakcentje achter de hand houden is altijd slim. Toch is het geld op een spaarrekening zetten niet altijd meer de slimste keuze. Dit komt door twee zaken. Enerzijds is de spaarrente nog steeds heel laag, maar daartegenover is de inflatie weer super hoog. Resultaat; je geld wordt minder waard. Daarom drie alternatieven voor jouw spaargeld.

Waag de gok

Het voordeel van een mindere economische tijd? De dalende crypto- en aandelenkoersen. Heel sneu voor de mensen die al in het bezit zijn van een leuke portefeuille, maar des te meer kansen voor jou. Hoe je die kansen optimaal benut? Door op een laag moment in te stappen bij een betrouwbare munt via een goed platform. Wij vinden Bitcoin 360 ai hier een mooi voorbeeld van. Zij gebruiken gedegen data om op basis daarvan keuzes te maken qua investering. Kind kan hierbij de was doen.

Afgelost staat netjes

Ongetwijfeld ben jij ook opgegroeid met de les dat je schulden altijd zoveel mogelijk moet aflossen. Vandaag de dag is dat actueler dan ooit. Schulden kosten je alleen maar rente en in onzekere tijden is het goed om eerst dit eerst af te lossen, voordat je verder geld gaat uitgeven. Ook aflossen op je hypotheek is vandaag de dag een slimme keuze. Dit zorgt er namelijk voor dat, wanneer de vastgoedmarkt in elkaar valt, je nog altijd goed zit. Hoeveel mensen hadden 10 jaar geleden niet een huis onder water staan? Financieel experts geven weleens andere tips, maar wij raden dit je toch aan.

Investeer meer

Naast bovenstaande opties is het investeren in zaken waar jij verstand van hebt, ook nog altijd een aanrader. Doe dit wel alleen als je er ook persoonlijk echt affiniteit mee hebt. Zo zien wij mooie kansen behaald worden bij whisky’s, vintage vondsten en antieke kunst. Wanneer jij zo’n parel spot, raden wij ook aan je kans te grijpen. Dit kan grote winsten opleveren.

Kortom, de alternatieven voor je spaarrekening zijn er vandaag de dag nog volop. Schroom ook niet om hierin te investeren. Want met de huidige situatie weet je één ding zeker, je gaat niet rijk worden van het louter wegzetten van je geld op een eenvoudige spaarrekening. Dit kan natuurlijk in de toekomst wel veranderen maar voor nu zeggen wij; Wees creatief en durf het af en toe erop te wagen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten