Doornroosje en mbo-opleiding Stad en mens dagen jongeren uit

Hoe kun je festivals verduurzamen? Dit vraagstuk staat centraal bij de ideeënwedstrijd, georganiseerd door de opleiding Stad en mens van Helicon en Poppodium Doornroosje. Festivals organiseren kan nu niet, maar nadenken over hoe ze duurzamer kunnen worden, dát kan wel.

De wedstrijd daagt middelbare scholieren daarom uit om ideeën in te sturen: bijvoorbeeld over het reduceren van afval of het stimuleren van bezoekers om op co2-vriendelijke wijze naar het festival te komen. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met 31 maart 2021.

Het beste ‘groene’ festivalidee

Doornroosje is een landelijk bekend poppodium in Nijmegen. Doornroosje wil een bijdrage leveren aan haar omgeving en vindt een duurzame en veilige organisatie een vereiste. Joris Holter, adjunct-directeur Doornroosje: “Het is onze ambitie om festivals te organiseren waarbij we de omgeving zo minimaal mogelijk belasten. Wanneer dit weer kan, is nog onzeker. Dat geeft ons nu de tijd om na te denken over hoe we festivals nog duurzamer kunnen organiseren. Daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en groene ideeën van jongeren. Want zíj zijn de toekomst. En wie anders dan deze jongeren zelf kunnen ons daarbij het beste helpen?”

Bij de MBO niveau 4-opleiding Stad en mens (die wordt aangeboden in Tilburg en Nijmegen) staan dit soort vraagstukken ook centraal. Daarom zijn Doornroosje en Stad en mens samen deze wedstrijd gestart. Het beste idee wordt beloond met maar liefst €250,- festivaltegoed. Daarnaast mag de winnaar met 4 vrienden backstage op een groot festival. Ideeën kunnen tot en met 31 maart 2021 worden ingestuurd. Kijk op challenge.helicon.nl voor meer informatie.

Stad en mens

Leren met LEF, dat is wat de studenten van Helicon MBO Tilburg doen’, benoemt directeur Leonie Heijkants van Helicon MBO Tilburg. ‘Dagelijks zijn ze bezig met duurzame thema’s van de toekomst en specialiseren ze zich op gebied van Vrije tijd, Biobased economie, Water en energie, Stad en wijk of Lifestyle. “En dat past goed bij de ambities van Doornroosje. De studenten die deze opleiding volgen, worden uitgedaagd met lef en ondernemerschap, deze wedstrijd voor middelbare scholen is een goedevoorbereiding daarop.”

Voorlichtingsmomenten Helicon MBO Tilburg

De komende tijd is het voor studiekiezers op verschillende momenten mogelijk om (online) kennis te maken met de opleiding Stad en mens. Op dinsdag 16 maart organiseert de school een Open Avond, zowel online als op school, mits de maatregelen dit toelaten. Zie voor meer informatie opendagen.helicon.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten