Dit zijn de voordelen van het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan

Het beheren van vastgoed is niet gemakkelijk. Je hebt met veranderende omstandigheden te maken, je hebt met veel randzaken te maken en je kunt het overzicht snel kwijtraken. Zo weet je mogelijk na verloop van tijd niet meer voor welk pand welk onderhoud benodigd is. Om hier meer inzicht in te krijgen, is het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan aan te raden. Met zo’n plan geniet je van enkele belangrijke voordelen.

Voordeel 1: meer grip op je panden

Ga je met een meerjarenonderhoudsplan aan de slag? Dan krijg je meer grip op je vastgoedbeheer. Je weet precies wat voor welk pand moet gebeuren, je weet precies wat de staat van elk pand is en je weet hierdoor per pand wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Dankzij deze betere grip geniet je van meerdere voordelen. Over enkele van deze voordelen lees je hieronder meer.

Voordeel 2: je krijgt meer inzicht in de kosten

Ga je met een meerjarenonderhoudsplan aan de slag? Dan weet je op voorhand al dat je meer inzicht in de kosten gaat krijgen. Dankzij zo’n plan weet je precies welk onderhoud voor de komende jaren benodigd is. En je weet hierdoor ook precies welke kosten je voor de komende jaren moet maken.

Als je dit in beeld hebt gebracht, krijg je veel meer inzicht in de financiële status. Je weet precies wat je de komende jaren moet betalen. Daar kun je onder meer de huur voor de komende jaren op baseren. En je kunt hierdoor ook op voorhand je kosten goed budgetteren. Dat geeft je veel innerlijke rust.

Voordeel 3: je kunt de juiste beslissingen nemen

Met de juiste MJOP software kun je makkelijk een meerjarenonderhoudsplan opstellen. Dat stelt je in staat om op termijn de juiste beslissingen te nemen:

  • Je krijgt inzicht in je financiële status. Mede hierdoor kun je op termijn de juiste beslissingen nemen op het gebied van investeringen.
  • Je kunt mogelijk nieuwe panden kopen. Met een meerjarenonderhoudsplan krijg je dus meer inzicht in je financiële status. Blijkt daaruit dat je er wel heel rooskleurig voor staat? Dan is dat mogelijk het startsein van het kopen van meer en meer panden. Door een meerjarenonderhoudsplan op te stellen, kun je dus je vastgoedimperium een boost geven.

Het mag duidelijk zijn: het is erg aan te raden om een meerjarenonderhoudsplan op te stellen. Je doet er verstandig aan om hiervoor gebruik te maken van de juiste software. Met de juiste MJOP software krijg je het perfecte inzicht. Niet alleen in je panden zelf, maar ook in de verschillende assets (elementen) van je panden. Dit stelt je nog beter in staat om de juiste beslissingen te nemen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten