Dit zijn de voordelen van een tuinkantoor

Zoek je een plek thuis om een thuiskantoor te creëren? Dan kun je aan verschillende dingen denken. Je zou kunnen denken aan een aparte ruimte in huis die nog beschikbaar is of bijvoorbeeld een bepaalde hoek in je woonkamer. Waar je echter ook aan kunt denken, is een tuinkantoor. Als je hier genoeg ruimte voor hebt in de tuin kan jou dit namelijk veel voordelen bieden. Benieuwd naar deze voordelen? Wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

Creëert meer werkruimte

Een groot voordeel van een tuinkantoor is dat je hiermee meer ruimte creëert. Aangezien je niet kiest voor een plek in huis maar juist een plek in de tuin, zal je werkplek dus in huis geen ruimte in beslag nemen. Je hoeft op deze manier dus niet je hele huis te verbouwen, maar bent gebonden aan je werkplek in de tuin. 

Werk en privé gescheiden houden

Als je in huis werkt, is het goed mogelijk dat je te maken hebt met afleiding. Van je huisgenoot of huisdier tot je telefoon, radio of de tv: afleiding is snel mogelijk in huis. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor de productiviteit. Een groot voordeel aan een tuinkantoor is daarom ook dat je hiermee werk en privé makkelijk gescheiden kunt houden. Je kunt in alle rust werken en hebt niet te maken met afleiding vanuit huis. Bovendien hoef je klanten op deze manier niet thuis op te nodigen, maar dit kan gewoon in je tuinkantoor. Zo is het makkelijker om werk en privé gescheiden te houden, wat fijn is.

Je kunt inspiratie uit de tuin halen

Het feit dat jouw tuinkantoor uitzicht biedt op de tuin, is een groot voordeel. Als je beschikt over een groene, sfeervolle tuin kan jou dit namelijk nieuwe inspiratie geven. Je werkt in een rustgevende omgeving en dit kan leiden tot nieuwe inzichten. En dat is natuurlijk bevorderlijk voor je productiviteit. Zorg er wel voor dat je tuin er netjes bij komt te liggen, zodat je echt mooi uitzicht hebt. Je tuin er netjes bij laten liggen kun je doen door deze goed te onderhouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelmatig vernieuwen van de beplanting, de tegels schoonhouden, een gezellige zithoek creëren en tuindecoratie toevoegen. Ook de buitenkant van de woning is hierbij belangrijk, want hier kijk je tenslotte ook tegenaan. Hierbij kun je denken aan het bijhouden van het schilderwerk of het vervangen van de achterdeur als je deze niet meer mooi vindt. Ben je op zoek naar een nieuwe achterdeur? Achterdeuren van hout hebben een leuke uitstraling.

Volledig in te richten naar jouw wensen

Als je ervoor kiest om een tuinkantoor te realiseren, is het een voordeel dat je dit naar je eigen wens kunt inrichten. Op deze manier kun je het dus laten aansluiten bij wat jij mooi vindt en wat goed te matchen is met de tuin. Er is in een tuinkantoor tegenwoordig van alles mogelijk. Van goede isolatie tot hoogwaardige afwerking: je kunt alle kanten op. Wat een aanrader is met jouw tuinkantoor, is om te zorgen voor veel natuurlijk licht. Natuurlijk licht zorgt er namelijk voor dat je goed en productief kan werken. Het is dus van belang dat je over voldoende raampartijen beschikt, zodat je een goede lichtinval hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan een schuifpui. Houd er wel rekening mee dat je deze goed onderhoudt als je hiervoor kiest. Hoe beter je deze onderhoudt, hoe langer je ervan kunt genieten. Een schuifpui vervangen als deze niet meer naar behoren werkt of je schade hebt is bijvoorbeeld slim om te doen.

Kortom: een tuinkantoor heeft meerdere voordelen waar je van kunt profiteren. Het is dus zeker het overwegen waard als je thuis een plek zoekt om te gaan werken. Hiermee heb jij de komende jaren een fantastische thuiswerkplek!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten