Dit zijn de voordelen van een schone werkplek

Uit divers onderzoek is gebleken dat thuiswerken ook na de coronacrisis voor veel bedrijven de norm is gebleven. Dat betekent dat er goed gekeken moet worden naar de werkplek van je werknemers.

Naast het ergonomisch inrichten van de thuiswerkplek is het bijvoorbeeld van groot belang om een schone werkplek te hebben. Dat geldt ook voor andere plekken waar gewerkt wordt, zoals een kantoor, een magazijn of een winkel. Een schone werkplek is namelijk beter voor zowel je fysieke als geestelijke gezondheid. Wat de andere voordelen hiervan zijn, lees je in dit artikel.

Een schone werkplek bespaart veel tijd

Er zijn maar weinig mensen die het prettig vinden om in een vies of rommelig kantoor te werken. Of je nu thuis of op locatie werkt; een schone werkplek werkt in beide gevallen tijdbesparend. Dat zit namelijk zo: de kans is groot dat je eerst schoon wil gaan maken wanneer je bureau stoffig is of wanneer er veel rommel op de grond ligt. Dat is zonde van de tijd die je waarschijnlijk goed kunt gebruiken voor het werk dat je moet doen. 

Daarom is het inhuren van een schoonmaakbedrijf Amsterdam of een andere locatie in Nederland ook zo fijn. Daarmee hoef je zelf helemaal niet meer schoon te maken en kun je alle focus op het bedrijf richten. Uiteindelijk bespaar je daar niet alleen veel tijd en energie mee, maar ook veel geld omdat je meer uit de onderneming waar je werkt kunt halen. Zo’n bedrijf is in te huren voor in een bedrijfspand maar ook bij werknemers thuis.

Minder ziekteverzuim door schone werkomgeving

Een ander groot voordeel van een schone werkomgeving is dat je meer grip krijgt op het ziekteverzuim van je werknemers. Dat is eenvoudig te verklaren: een plek waar veel mensen werken, is een bron van bacteriën. Daarom is het zo belangrijk dat er iedere dag goed wordt schoongemaakt. Bacteriën kunnen er namelijk voor zorgen dat je werknemers ziek worden en uiteindelijk niet kunnen werken.

Om het aantal mensen dat ziek is binnen je bedrijf terug te draaien, is het van groot belang om de werkplek schoon te houden. Je werknemers zullen zich fysiek veel beter voelen in een schone omgeving. Wanneer ze allemaal vanuit huis werken, heb je hier natuurlijk geen zicht op. In dat geval kun je een bedrijf met diverse schoonmaakdiensten inhuren om langs te gaan bij je werknemers om de werkplek daar schoon te maken. Zo weet je zeker dat de mensen die bij je in dienst zijn op een schone spot werken.

Naast minder ziekte ook minder stress op werk

Natuurlijk is het fijn om minder ziekteverzuim te hebben, maar je moet niet alleen naar het lichamelijke aspect kijken. Het psychische voordeel van een schoon kantoor of een schone werkplek is óók van groot belang. Wist je bijvoorbeeld dat werknemers die werken in een schone en opgeruimde omgeving minder stress ervaren? Dat is van grote invloed op hun motivatie en productie.

Stress uit zich daarnaast in lichamelijke klachten, zoals slaapproblemen, problemen met concentreren of misschien zelfs een burn-out. Dat kan weer leiden tot (langdurig) ziekteverzuim. Als werkgever is het je taak om dergelijk verzuim te voorkomen. Daar moet je zoveel mogelijk aan doen, zodat je daar binnen je bedrijf wat aan hebt én om de mensen die bij je werken geestelijk en lichamelijk gezond te houden. Zulke mensen zijn namelijk echt onmisbaar binnen een goedlopend bedrijf.

Betere werkproductie door een schone werkplek

Over minder stress op de werkvloer gesproken: wanneer je investeert in het welzijn van je werknemers zul je dat terug gaan zien in de werkproductie en motivatie van diezelfde mensen. De meeste mensen werken namelijk veel beter op een goed opgeruimde en schone werkplek dan in een ruimte waar het vies en rommelig is. Werk je samen op kantoor dan zul je merken dat bijna niemand zich op z’n gemak voelt in zo’n onverzorgde omgeving. Dat is vaak zelfs terug te zien in hoe sociaal mensen met elkaar omgaan en hoe de team spirit is.

Wat je tot slot moet weten, is dat er veel minder fouten worden gemaakt wanneer mensen werken op een overzichtelijke en schone werkplek. Dat zorgt voor een betere productiviteit en vooral meer zin in het werk. Kort samengevat zijn er zoveel voordelen voor je bedrijf te vinden aan een schone werkomgeving dat het zonde is wanneer je hier niet investeert. Het opruimen van rommel hier en daar kunnen werknemers natuurlijk zelf doen, maar wanneer het gaat om daadwerkelijk schoonmaken, is het aan te raden om een schoonmaakbedrijf Amsterdam of een andere locatie in Nederland in te huren.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten