Dit zijn de interessante bestelmethodes waar horecazaken van gebruik kunnen maken

Horeca-ondernemers moeten hun gasten een uitstekende klantervaring bieden. Dit betekent dat het belangrijk is om te weten wat de beste manier is om bestellingen te ontvangen en te verwerken. Er zijn verschillende methodes waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van de behoeften van je klant en het type restaurant dat je runt. In dit artikel worden enkele interessante bestelmethodes besproken waar horecazaken gebruik van kunnen maken. We zullen ook ingaan op waarom je meerdere bestelmethodes nodig hebt en welke methode voor jouw bedrijf het meest geschikt is.

Waarom je verschillende bestelmethodes wil hebben

In de eerste plaats is het handig om te weten waarom je verschillende bestelmethodes wil hebben. Allereerst geeft het je de mogelijkheid om meerdere manieren te bieden waarop klanten hun bestellingen kunnen plaatsen. Hierdoor zal je meer klanten aantrekken die hun bestelling gemakkelijker kunnen plaatsen. Ten tweede kan het je helpen om de bestelkosten te verlagen door verschillende opties aan te bieden. Dit is vooral handig als je een kleine horecazaak hebt en geen extra personeel wil aannemen om bestellingen te verwerken.

Bestellen door middel van een qr code

Een van de meest interessante bestelmethodes van dit moment is via een qr code bestellen. Deze codes kunnen worden gebruikt door klanten om hun bestelling snel te plaatsen en vervolgens rechtstreeks naar je kassasysteem te verzenden. Hierdoor kunnen klanten hun bestelling gemakkelijk plaatsen en hoef je geen extra personeel aan te nemen om bestellingen te verwerken. Bovendien is het ook niet nodig om een fysiek menu te brengen naar de tafels doordat je simpelweg de qr code hier kunt plaatsen. Het doen van bestellingen met behulp van een qr-code is dan ook zeker een bestelmethode die je de klant moet bieden.

Ouderwets bestellen

Een andere optie is ouderwets bestellen. Hierbij hebben klanten de mogelijkheid om hun bestelling rechtstreeks te plaatsen bij een serveerster of een bedieningsmedewerker, waardoor er geen extra personeel nodig is om bestellingen te verwerken. Ouderwets bestellen is vooral handig als je een kleine zaak hebt waar je niet snel het overzicht verliest tijdens het verwerken van de bestellingen. Bovendien versterkt dit de band tussen klant en personeel, waardoor de loyaliteit van klanten wordt verhoogd.

Telefonisch bestellen

Verder is het ook mogelijk om telefonisch te bestellen. Hierbij kunnen klanten hun bestelling telefonisch plaatsen door te bellen naar je restaurant. Dit is een handige methode voor mensen die niet bij je restaurant aanwezig zijn, maar toch hun bestelling willen plaatsen. Bovendien is het ook een goede optie voor mensen die geen smartphone hebben om online te bestellen of qr codes niet kunnen scannen.

Online bestellen

Tevens is het geen slecht idee om een website te hebben waar klanten online hun bestelling kunnen plaatsen. Hierdoor kun je je bereik vergroten en meer klanten aantrekken die op zoek zijn naar jouw restaurant om te bestellen. Online een order plaatsen is ook een goede optie voor klanten die geen tijd hebben om naar je restaurant te komen en toch van jouw gerechten willen genieten. Vrijwel alle restaurants bieden tegenwoordig een online bestelmethode aan, dus wil je op dit punt niet achterblijven.

Via een bezorgapp bestellen

Als vijfde is er ook de mogelijkheid om via een bezorgapp te bestellen. Bezorgapps staan klanten toe om hun bestelling rechtstreeks naar je restaurant te verzenden, waardoor er geen extra personeel nodig is om bestellingen te verwerken. Ook kunnen mensen gemakkelijk hun bestelling verifiëren en betalen met de app. Daarom is het een goed idee om dit te gebruiken als je je bedrijf wilt uitbreiden en een grotere klantenkring op wil bouwen.

Welke methode is het beste?

Nu je alle bekende methodes weet, is het de vraag welke methode het beste voor je horecazaak is. Dit verschilt per geval. Het is bijvoorbeeld met restaurants met beperkte zitplekken zo dat online bestellen een goede optie is. Wanneer je een groot terras hebt met een personeelstekort, zal door middel van een qr code bestellen een handige bestelmethode zijn. Zorg er in ieder geval voor dat je minimaal drie verschillende bestelmethodes aanbiedt. Op deze manier heb je een goede balans tussen flexibiliteit aanbieden voor je klanten en aan de andere kant niet teveel opties geven om uit te kiezen.

Al met al zijn er verschillende bestelmethodes die je kunt gebruiken om de ervaring van je klanten te verbeteren. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk hun bestelling plaatsen en heb jij geen extra personeel nodig om bestellingen te verwerken. Kijk welke bestelmethodes het beste bij jouw horecazaak passen. Wij wensen je veel succes met het toepassen van al deze adviezen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten