Dit zijn de 7 redenen om als bedrijf een waterontharder te overwegen

Als bedrijf heb je talloze apparaten die van veel waarde kunnen zijn. Dit geldt ook voor een water ontharder. Waterontharders zorgen ervoor dat hard water zacht wordt, wat inhoudt dat er minder mineralen zoals kalk in het water te vinden zijn. Steeds meer bedrijven maken gebruik van deze categorie apparaten, maar waarom is dit zo? Wanneer je het antwoord op deze vraag wil weten, is het zaak om deze blog door te lezen. Hier vind je namelijk de 7 redenen om als bedrijf een waterontharder te overwegen.

Minder onderhoud aan machines

In de eerste plaats kiezen veel bedrijven ervoor om een waterontharder te gebruiken doordat er dan minder onderhoud aan machines is. Normaliter bevat water namelijk veel kalk, en dit zal op den duur ophopen in bepaalde machines die regelmatig in contact komen met water. Na verloop van tijd zal het opgehoopte kalk ervoor zorgen dat bepaalde gedeelten van een machine niet meer goed functioneren, waardoor er onderhoud zal moeten worden gepleegd. Dit is vaak een kostbaar en tijdrovend project. Echter, wanneer het water door middel van een waterontharder vrijwel geen kalk meer bevat, zal dit soort onderhoud dus ook niet meer nodig zijn. 

Machines moeten minder snel worden vervangen

Een andere reden het voor bedrijven interessant is om in een waterontharder te investeren,  heeft te maken met het feit dat machines niet zo snel meer moeten worden vervangen. Eerder vertelden we je al dat opgehoopte kalkresten voor problemen kunnen zorgen bij bepaalde machines, vooral bij machines bij bewegende onderdelen. Hoewel dit vaak gerepareerd kan worden, is dit helaas lang niet altijd het geval. Daardoor zul je af en toe een onderdeel of zelfs een volledige machine moeten vervangen. Maar wanneer het water minder hard is, zal een machine minder snel gebreken tonen of slijten. 

Indirect lagere energiekosten

Verder is het zo dat waterontharders ervoor zorgen dat je indirect lagere energiekosten hebt. Veel machines maken namelijk gebruik van elektriciteit om in beweging te komen en te blijven. Door opgehoopte kalkresten zal de efficiëntie van veel machines echter dalen. Hierdoor zal een machine meer energie nodig hebben om tot dezelfde resultaten te komen. Met zacht water zal het merendeel van de machines echter optimaal blijven presteren. Hierdoor houd jij je energiekosten als bedrijf zo laag mogelijk, wat op den duur veel geld zal schelen.

Minder corrosie

Verder is het zo dat waterontharders ervoor zorgen dat er minder corrosie ontstaat. Corrosie is echt funest voor elk soort machine. Mineralen in hard water kunnen het proces van corrosie versnellen. Door het water te ontharden, verwijder je deze mineralen en vertraag je dus dit proces. Hierdoor gaan je machines langer mee.

Gevoelige klanten bedienen

Ook wanneer je bedrijf niet industrieel is, kan een waterontharder van grote betekenis zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een horecaonderneming. Veel klanten hebben namelijk last van een gevoelige maag. Wanneer deze klanten bijvoorbeeld normaal water drinken dat veel mineralen bevat, kunnen ze last krijgen van maagzuur. Wanneer je bijvoorbeeld een horecabedrijf hebt, wil je dit voorkomen. Door middel van een waterontharder kan je jouw klanten water geven dat zacht is en geen gezondheidsproblemen oplevert. Zo kun je een mooie reputatie als restaurant bijvoorbeeld eenvoudiger behouden.

Schoonmaakmiddelen zijn minder nodig

Verder kiezen veel bedrijven ervoor om gebruik te maken van waterontharders doordat er minder schoonmaakmiddelen nodig zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een plek in je kantoorpand schoonmaakt met hard water, zal het vaak zo zijn dat het net niet helemaal schoon lijkt. Dit komt meestal door de kalkdeeltjes die achterblijven. Wanneer je wat extra schoonmaakmiddel gebruikt, zal je van deze deeltjes af kunnen komen. Echter is voorkomen beter dan genezen, en wanneer je van een waterontharder gebruik maakt, zal je minder schoonmaakmiddel nodig hebben om je pand spik en span te maken.

Milieuvriendelijk 

Tot slot zijn waterontharders ook een ideaal middel om je bedrijf milieuvriendelijker te maken. Dit is namelijk het logische gevolg van een lager energieverbruik en minder onderhoud en een langere levensduur van je machines. Daarnaast verbruik je ook minder  schoonmaakmiddelen om de vaat en je pand te reinigen. Deze schoonmaakmiddelen zijn vaak erg schadelijk voor het milieu. Door het water te ontharden zet jij als bedrijf dus je beste beentje voor op het gebied van milieuvriendelijkheid en duurzaam ondernemen.

Al met al zijn er meer dan genoeg redenen voor bedrijven om voor een waterontharder te kiezen. Hopelijk kun je nu als zelfstandig ondernemer ook zelf beter beslissen of dit apparaat een goed idee is om aan te schaffen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten