Dit zijn de 7 manieren om als lokaal bedrijf aan meer klanten te komen

Als lokale ondernemer wil je natuurlijk zo veel mogelijk klanten aan je binden. Dat is immers de beste manier om jouw bedrijf te laten groeien en succesvol te maken. Maar hoe bereik je die doelstelling? Welnu, er zijn tal van manieren om meer klanten naar je bedrijf te trekken. In dit artikel gaan we dieper in op 7 verschillende manieren waarmee je als lokaal bedrijf meer klanten kunt verwerven.

Laat een webshop bouwen

In de eerste plaats is het aan te raden om voor een magento webshop bouwen te kiezen. Op het internet kun je namelijk veel meer mensen bereiken dan wanneer je een lokaal bedrijf op een fysieke locatie hebt. Daardoor is je klantenbestand dus ook een stuk groter dan normaliter het geval is. Met Magento heb je het voordeel dat je verschillende functies kunt toevoegen aan je webshop, zoals een blog, een betalingssysteem en zelfs promotiecodes. Daardoor kun je een perfecte webshop voor je bedrijf inrichten.

Maak gebruik van online marketing

Ten tweede is het verstandig om van online marketing gebruik te maken. Door je te verdiepen in verschillende digitale kanalen kun je ervoor zorgen dat meer mensen jouw bedrijf leren kennen. Denk bijvoorbeeld aan sociale media, zoals Facebook en Instagram, maar ook aan blogposts en advertenties. Door op de juiste manier gebruik te maken van deze kanalen kun je dus jouw bedrijf onder de aandacht brengen bij een veel groter publiek. Daarbij is het raadzaam om van tevoren een goede strategie te bedenken om te implementeren zodat je goed weet waar jij je precies op gaat focussen.

De kracht van mond-tot-mond reclame

Verder is de kracht van mond-tot-mondreclame een geweldige manier om meer klanten te verwerven. Door je bestaande klanten tevreden te stellen, zullen ze jouw bedrijf aanraden bij hun vrienden en familie. Dit kan dus enorm bijdragen aan de groei van je bedrijf omdat er zo meer mensen op de hoogte zijn van jouw producten of diensten. Het is daarom slim om te investeren in een goede klantenservice en je bestaande klanten voorzien van exclusieve aanbiedingen.

Beloon loyale klanten

Daarnaast is het belangrijk om ook je trouwe klanten te belonen. Dit doe je bijvoorbeeld door het aanbieden van loyaliteitsprogramma’s waar klanten moeten voldoen aan bepaalde criteria om een bonus te verdienen. Zo geef je je bestaande klanten het gevoel gewaardeerd te worden en zal je aan hen meer verkopen. Bovendien zullen je klanten op deze manier meer geld uitgeven aan jouw bedrijf, waardoor je omzet toeneemt.

Onderscheid jezelf van de concurrentie

De vijfde manier om als lokaal bedrijf aan meer klanten te komen, is om jezelf te onderscheiden van je concurrenten. Door relevante informatie, kwalitatief goede producten en een uitstekende service, laat je zien dat jij beter bent dan de concurrentie. Hierdoor kunnen meer mensen je bedrijf vinden en kunnen ze de toegevoegde waarde zien die jij biedt. Verder is het geen slecht idee om jezelf van de concurrentie te onderscheiden door relatief unieke producten of diensten te verkopen doordat jij de enige zal zijn waarbij klanten deze specifieke producten of diensten kunnen verkrijgen.

Houd geregeld mooie acties

Tevens is het belangrijk om geregeld mooie acties te houden. Door bijvoorbeeld speciale aanbiedingen of verkopen te organiseren, kun je meer klanten naar je winkel lokken. En als die klanten eenmaal in jouw winkel zijn, ben je erbij gebaat om ze met een gerust hart te laten rondsnuffelen en producten te laten kopen. Een andere optie is om online acties te organiseren waarbij klanten bijvoorbeeld een gratis product krijgen als zij bepaalde dingen aanschaffen.

Breid je assortiment uit

Tot slot is het ook verstandig om je assortiment uit te breiden. Door meer producten aan te bieden, trek je meer klanten aan. Hierbij is het belangrijk dat je producten aanbiedt die relevant zijn voor de doelgroep waar je naar op zoek bent. Stel dat je vooral kleding verkoopt, dan is het raadzaam om ook accessoires zoals sjaals en tassen aan te bieden. Daarnaast is het ook slim om producten uit te breiden die je al aanbiedt, zoals een grotere verscheidenheid aan kledingstukken.

Al met al is het belangrijk om de bovenstaande stappen te volgen als je als lokaal bedrijf aan meer klanten wilt komen. Door een webshop te maken, gebruik te maken van online marketing en mond-tot-mond reclame, klanten te belonen, jezelf van andere bedrijven te onderscheiden, mooie acties te houden en je assortiment uit te breiden, zul je binnen mum van tijd groeien. Succes met het implementeren van deze adviezen!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten