Dit zijn 5 tips voor het rendabel verhuren aan expats

Dat is een doelgroep die vaak op tijdelijke basis in Nederland werkt en daarmee zekerheid biedt omtrent het betalen van de huur. Bovendien zijn het vaak de werkgevers die de betaling op zich nemen en zijn de huren doorgaans hoger. Wil je ook rendabel verhuren aan expats neem dan de volgende vijf tips door.

1. Verhuur gemeubileerd

Expats die hier op tijdelijke basis komen werken, zien graag dat alles voor hun komst geregeld is. Dat betekent dat een gemeubileerd appartement eerder in de smaak valt dan een woning die leeg staat.

2. Zorg voor een neutraal interieur

Een neutraal ingericht interieur is het meest ideaal om de verhuur aan expats te bevorderen. Denk daarbij een lichte en frisse kleuren. Kies niet voor een hoogpolig tapijt op de vloer, maar ga eerder voor laminaat of laat een gietvloer leggen.

3. Denk aan gemak en comfort

Het is ideaal voor een expat als het appartement of de woning niet alleen volledig is gemeubileerd, maar ook van alle gemak en comfort is voorzien. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de keuken volledig met keukenapparatuur is ingericht. Bijvoorbeeld met een magnetron, oven, vaatwasser en koffiezetapparaat. Denk daarbij ook aan een wasmachine en natuurlijk aan snel internet.

4. Stel de juiste huurprijs vast

Het vaststellen van de huurprijs is uiteraard een belangrijk aspect om het investeren in vastgoed met verhuur aan expats rendabel te maken. Ga daarom niet te laag in de markt zitten, maar kijk goed om je heen wat de huurprijzen in de omgeving zijn. Als je gemeubileerd verhuurt dan valt de huurprijs hoger uit dan wanneer je een leegstaande woning aanbiedt. Is de vraag in de omgeving door expats groot dan is daar rekening mee te houden met het vaststellen van de huurprijs. Bij vertrek van de expat is de huurprijs overigens opnieuw te bezien.

5. Voordelig uitbesteden van de verhuur

Je hoeft na het investeren in vastgoed niet alles zelf te regelen. De verhuur is namelijk uit te besteden. Om het rendabel te houden, is het belang om bij het uitbesteden van de verhuur op de kosten te letten. Er zijn namelijk partijen waar je geen makelaarskosten hoeft te betalen en ook geen beheer kosten. Dat maakt het investeren in vastgoed en verhuur aan expats extra rendabel.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten