Dit is waarom steeds meer bedrijven in de cloud werken

Werken in de cloud wordt steeds populairder. Dit betekent dat bestanden, programma’s en andere data niet langer opgeslagen worden op de eigen computer, maar op een online server. De populariteit hiervan is groot, doordat deze werkwijze veel voordelen oplevert. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende voordelen, die wellicht ook relevant zijn voor uw eigen onderneming.

Thuiswerken? Geen probleem!

Tijdens de coronaperiode was thuiswerken de norm en inmiddels lijkt deze manier van werken een blijvertje. Het kan zelfs zorgen voor een besparing op huisvestingskosten van de onderneming. Om thuis te kunnen werken is het echter wel noodzakelijk dat werknemers ook thuis de beschikking hebben over de juiste bestanden en programma’s. Door in de cloud te werken maakt het niet langer uit waar een medewerker inlogt. Of je nu op kantoor zit, thuis, of zelfs aan de andere kant van de wereld: zolang je een internetverbinding hebt kun je aan de slag wanneer er in de cloud wordt gewerkt.

Minder onderhoudskosten

Om software veilig te kunnen blijven gebruiken, is het belangrijk dat noodzakelijke updates bijtijds uitgevoerd worden. Bij programma’s die op de eigen server staan, dien je hier zelf op te letten. Zeker bij grotere ondernemingen, die gebruik maken van diverse soorten programma’s, kan dit veel tijd en geld kosten. Worden programma’s daarentegen in de cloud opgeslagen? Dan kan de provider de updates automatisch uitvoeren, waardoor je hier dus zelf geen omkijken meer naar hebt. Bang dat het onoverzichtelijk wordt wanneer allerlei programma’s in verschillende clouds worden opgeslagen? Gebruik dan een cloud manager, zoals TTNL, om de verschillende diensten simpel te managen.

Ruimte voor groei

Ben je van plan om de komende jaren flink te blijven groeien met je onderneming? Dan zijn clouddiensten extra interessant. Deze diensten zijn namelijk veel makkelijker en sneller op te schalen dan traditionele licentie- en servicemodellen. Het is hierdoor veel gemakkelijker om het aantal werkplekken uit te breiden zonder dat je hier al in een vroeg stadium op hoeft te anticiperen. Werken in de cloud helpt je hierdoor om je bedrijf toekomstbestendig te maken en flexibel te houden. Geen wonder dus, dat steeds meer bedrijven in de cloud werken.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten