Dit is waarom je Google ads moet uitbesteden aan een online marketing bureau

Wanneer je als ondernemer online gevonden wilt worden, kun je tegenwoordig niet zonder de hulp van zoekmachines. Mensen die op zoek zijn naar een bepaald soort bedrijf of dienst proberen via Google of een andere zoekmachine informatie in te winnen of direct een webshop te bezoeken waar ze iets kunnen kopen. Hoe hoger je in de ranglijst staat van de zoekmachine hoe meer klanten het oplevert en daar ligt het interessante voor de ondernemer. Maar hoe pak je dit het beste aan? Als ondernemer heb je onmogelijk alle kennis in huis over de verschillende aspecten van je bedrijf. In dat geval is het beter en uiteindelijk meer rendabel om bepaalde zaken uit te besteden. Een online marketingbureau kan je hierbij helpen. 

Wat is SEA?

Voor de meeste ondernemers is SEA erg interessant. Maar voordat we kijken naar wat het oplevert is het belangrijk om te weten wat SEA nu eigenlijk precies is en waarom het interessant kan zijn. Veel ondernemers zijn wel bekend met SEO oftewel Search Engine Optimization. Dit is kortgezegd het hele proces om je website optimaal in te richten zodat je goed wordt gevonden met een hoge positie op bijvoorbeeld Google. SEO is gratis en kan je veel opleveren mits je het goed aanpakt. Ook kan het een tijdje duren voordat je er de vruchten van plukt. SEA is iets anders en staat voor Search Engine Advertising, zoekmachine adverteren dus. Hoewel het allebei middelen zijn om ervoor te zorgen dat je online vindbaar bent, is er wel degelijk een verschil. Het komt erop neer dat je bij SEA betaald gaat adverteren via (in het geval van Google) Google Ads (voorheen Google AdWords). Hiermee koop je als het ware een hoge positie op de zoekmachine, iets dat zo belangrijk is om nieuwe bezoekers naar je website te krijgen. Door gebruik te maken van relevante zoekwoorden is het gevolg van SEA dat je direct beter gevonden wordt op de zoekmachine. 

Wat levert het op?

Als je naar je eigen zoekgedrag op zoekmachine kijkt dan moge het duidelijk zijn dat je vaak alleen naar de resultaten kijkt op de eerste pagina en dan voornamelijk naar het eerste of tweede resultaat. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jou, maar voor de meeste mensen. Hoe beter je gevonden wordt in de zoekmachine hoe meer bezoekers er naar je website komen, oftewel hoe meer potentiële klanten je hebt. Een hoge positie in de zoekmachine is dan ook van essentieel belang. Door gebruik te maken van SEA krijg je dus, zoals hierboven al genoemd, direct meer bezoekers naar je website. 

Waarom kiezen voor een online marketing bureau?

Alles wat achter een Google Ads campagne schuilgaat kun je als ondernemer zelf proberen op te pakken. Dit kost je echter veel tijd en energie, zeker wanneer je niet precies waar je op moet letten en hoe je het beste resultaat kunt bereiken. Het kan zijn dat je niet over de juiste kennis beschikt of dat je er de tijd en het personeel niet voor hebt om het zelf op te pakken. In dat geval kun je het beste Google Ads uitbesteden. Een online marketing bureau heeft namelijk de juiste kennis in huis om ervoor te zorgen dat jij als ondernemer het beste kunt halen uit een dergelijke advertentie. Hoewel SEA erg nuttig kan zijn en je veel klanten kan opleveren is het wel van belang dat je het op de juiste manier doet. Wanneer je dit niet goed doet, kan het je behoorlijk wat geld kosten zonder dat je er iets voor terugkrijgt. Het bureau doet vaak een scan voor jouw onderneming om te kijken waar de beste kansen liggen en hoe je die kansen het beste kunt benutten. Een marketing bureau kan je helpen te bepalen of het voor jou rendabel is. SEA is nuttig, maar dat hoeft het niet voor iedere ondernemer te zijn. Zeker wanneer je nog een klein budget hebt is het belangrijk goed na te denken waar je je geld aan uitgeeft.

Dit kunnen ze nog meer voor je betekenen

Een online marketing bureau is er niet alleen om de beste SEA strategie te bepalen en toe te passen. Ze kunnen je met nog veel meer zaken van dienst zijn. Denk hierbij aan onder andere SEO, email marketing of een social media strategie. Hoewel je voor het inschakelen van een online marketing bureau natuurlijk moet investeren, levert het je op de lange termijn meestal juist meer op. 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten