Dit is waarom bedrijven meer moeten investeren in 65-plussers

De AOW-gerechtigde leeftijd schuift elk jaar weer een beetje verder op. Over enkele jaren is het heel normaal dat mensen met een leeftijd tussen de 65 en 70 jaar nog druk aan het werk zijn. Op dit moment zien we deze verandering al steeds vaker. In het bedrijfsleven wordt het ook steeds normaler om oudere mensen aan te nemen. Dat er veel senioren nog altijd aan het werk zijn, is natuurlijk niet voor niets. Dit biedt zowel voor hen als de organisaties tal van voordelen.

Maar waarom zouden meer bedrijven moeten investeren in 65 plussers? Waarom is het goed dat er steeds meer koerier vacatures rotterdam speciaal voor deze doelgroep worden opgesteld? Wat levert het jou als ondernemer op om senioren in dienst te nemen?

Gemotiveerde werknemers

Het is tegenwoordig niet altijd gemakkelijk om gemotiveerde werknemers te vinden. Veel jonge krachten willen zo min mogelijk doen en hier ook nog eens een mooi bedrag voor krijgen. Het is voor jongeren dan ook minder aantrekkelijk om hard te werken. Ze doen het om geld te verdienen, maar weten ook dat ze nog een hele lange tijd moeten werken.

Bij ouderen ligt dit anders. Zij weten hoe belangrijk werken is. Zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid. Mensen beseffen niet altijd dat veel van jouw sociale contacten en levensplezier van het werk komt. Het gevoel ertoe te doen, je echt nuttig te maken en gewoon iets om handen te hebben is al erg fijn. Dit maakt dat senioren meestal ook veel gemotiveerder zijn. En dat is tegelijkertijd hun kracht.

Wist je bovendien dat uit onderzoek blijkt dat senioren zich veel minder ziek melden dan jongere werknemers? Het is een fabeltje dat het risico op ziekte bij deze groep veel groter is. Steker nog. Doordat senioren over het algemeen een rustige levensstijl hebben, lopen ze juist veel minder risico’s. Ook de kans op psychische klachten is veel minder groot. Geen wonder dat uitzendbureau rotterdam ook heel graag senioren aanneemt om bij bedrijven te helpen. Ze zijn meestal een echte aanwinst.

Meer kennis en ervaring

Het grootste voordeel van oudere werknemers is dat ze natuurlijk boordevol kennis en ervaring zitten. Ze hebben veel langer in het vak gezeten dan jij. Je merkt al snel dat dit echt ontzettend waardevol kan zijn. Ook blijkt dat klanten zich eerder aangetrokken voelen tot oudere werknemers. Zij stralen meer kracht, kennis en ervaring uit. Hierdoor winnen zij sneller het vertrouwen en nemen zij ook eerder dingen van deze werknemers aan.

Vergeet ook zeker niet wat deze generatie kan betekenen voor de jongere generatie op de werkvloer. De oudere generatie heeft van nature meer overwicht. Jongeren leren eerder van ze en respecteren ze ook sneller. Met enkele oudere krachten, lukt het je dus ook om de jongste medewerkers op weg te helpen. Om zij alle kneepjes van het vak te leren. Zij kunnen heel wat leren van het enthousiasme, de loyaliteit en de kunde van deze generatie.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten