Digitale transformatie vereist een digitaal bedrijfsmodel

Voor machinebouwers geldt er maar één resultaat: het best mogelijke. Dat is de enige manier waarop onze klanten succesvol kunnen zijn en concurrerend kunnen blijven.

Al 75 jaar werken wij aan oplossingen voor machine-automatisering met vakkennis en innovatieve technologie in markten als food, packaging material processing, handling en logistiek. Wereldwijd vindt je ons in meer dan 60 landen met zo’n 4000 medewerkers.

Samenwerking met onze klanten betekent: duurzaam, economisch en natuurlijk veilig en connectable. Digitalisering is volop gaande in de industrie. In deze snel veranderende tijd is het zaak je te onderscheiden met technologie, know-how en samenwerking.

Om al deze hardware slim, efficient met elkaar te laten samenwerken is modulaire en in hoge mate gestandaardiseerde automatiseringsoftware nodig.

In onze gemoduleerde software toolbox, FAST, programmeert de engineer niet meer, maar configureert hij enkel nog maar. Omdat al zo’n 80% van de technologiemodules gebruiksklaar zijn, bespaart de machinebouwer extreem veel engineertijd en worden fouten reduceert tot 0. Vandaag de dag cruciaal omdat in de industrie schaarste is aan personeel en een ‘first-time-right engineering’ verwacht.

Maar wat betekent digitalisering in een industrieel landschap? Het op afstand data en machines bedienen, inzien en monitoren is natuurlijk niet meer nieuw, maar de  stappen die het laatste decennium gezet zijn, zijn wel hele belangrijke voor industrie omdat we veel beter ondernemingsrisico’s in kaart kunnen brengen. Ons online koopgedrag heeft een enorme vlucht genomen en de afgelopen CoVid periode werden we gedwongen digitaal met elkaar te communiceren en te servicen; ja ook met machines dus.

Al met al gebruiken de juiste data uit de machine, welke veilig (cyber secure) in een Cloudomgeving wordt gezet in allerlei assets, trends, voorspellend onderhoud, de effectiviteit van de machine (OEE) Natuurlijk wordt dit cyber secure opgebouwd kunnen we connecteren via Ethernet, WIFI of een mobiel netwerk als 4/5G en is in een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboards weer te geven.

 

Ons Asset Perfomance Platform is primair gemaakt om de snelheid en de kwaliteit van de samenwerking tussen machinebouwers en hun klanten en hun leveranciers te verhogen met altijd de juiste informatie bij de hand. Onze oplossing is leveranciersonafhankelijk. Dat betekent dat alle componenten beheerd kunnen worden. Het platform van Lenze biedt machinebouwers de fast lane naar de digitale transformatie.

De machine is de digitale tweelingbroer in real time. Combinatie van de gegevens uit de PLC en het Asset Performance Platform stelt ons in staat naar geschiedenisdata als toekomst te kijken.

Zo kan de machine automatisch tickets genereren of informatie geven over onderhoud of wijzigingen van onderdelen.

We hebben het platform gebouwd als een multi tenant cloud-oplossing. Machinebouwers (vooral de kleinere) hebben niet de capaciteiten of de vaardigheden om iets dergelijks zelf te bouwen. Weet dat ze gemakkelijk een oplossing bij ons kunnen verkrijgen. Zo kunnen ze hun bedrijf verbeteren met kleine investeringen en kunnen accelereren naar andere verdienmodellen zoals pay-per output of leasing.

Kortom we beoordelen de machine uit oogpunt van de gebruiker en bieden een totaaloplossing aan  in een breed pakket.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten