Deadline vaststelling TVL Q1 verschuift 6 weken

Ondernemers krijgen tot 12 november de tijd om de omzetgegevens aan te leveren voor de vaststelling van de TVL Q1 2021. Dit was eigenlijk 1 oktober, maar is nu zes weken opgeschoven. Dat schrijft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op haar website.

Ondernemers kregen een e-mail met de vraag hun werkelijke omzet door te geven. Dit moet nu uiterlijk 12 november 2021 gebeuren. Vaak is het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens nog zelf invullen of wijzigen, of wordt gevraagd om aanvullende informatie. Als ondernemers niet reageren, nemen de behandelaars zelf een zorgvuldig besluit over de hoogte van de definitieve subsidie.

Aanvragen vanaf € 125.000

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Zij kunnen het accountantsproduct vinden op de website van de NBA.

Ruime betalingsregelingen

Tot nu toe blijkt dat het grootste deel van de ondernemers voor TVL Q1 2021 na de definitieve berekening meer geld ontvangt. Ondernemers die toch minder omzetverlies hadden en van wie het definitieve bedrag naar beneden bijgesteld wordt, kunnen wanneer nodig gebruikmaken van ruime, renteloze betalingsregelingen. Zij kunnen online een betalingsregeling treffen en kiezen uit terugbetalen in 6 of 12 maandelijkse termijnen. Een persoonlijke betalingsregeling is ook mogelijk.

SourceRvo.nl
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten