De Waal Transport staat niet stil

Het is een familiebedrijf met een rijke historie. Daarin wordt echter óók nadrukkelijk naar de toekomst gekeken. Stilstand is immers achteruitgang, zeker in de transportsector. De Waal Transport maakt komende tijd dan ook een stevige stap vooruit. Direct aan de rotonde op bedrijventerrein Bijsterhuizen 4004 verrijst een indrukwekkende loods. Op die zichtlocatie krijgt de ontwikkeling van De Waal Transport Ewijk naar De Waal Logistics Wijchen verder gestalte.

De Waal Transport in Ewijk ooit ontstaan als kolen- en brandstofhandel. Daar is anno 2023 weinig meer van te merken. De Waal is groot geworden als vervoerder van bouwmaterialen en ADR stukgoed, oftewel gevaarlijke stoffen. Directeur Andy van Haalen, de derde generatie in het familiebedrijf, nam de zaak in 2021 over. Toen leefde er al wel de ambitie om een eigen loods in gebruik te nemen, als verlengstuk van het transportgedeelte. “Met een loods kunnen we echt de kant van fulfilment op, complete orderafhandeling dus”, licht hij toe. Die loods werd gevonden op een absolute topplek in de regio, onderaan de A 326 in Wijchen. “Een ideale uitvalsbasis, die je al van veraf ziet liggen. Daar krijgen we de ruimte voor 5300 pallets”, vertelt van Haalen met gepaste trots.

Medio augustus

Wanneer alles volgens verwachting verloopt, krijgt De Waal op 1 augustus de sleutel van de nieuwe ruimte, met een oppervlak van 3700 vierkante meter en een hoogte tot 14 meter. Die moet medio augustus operationeel zijn. “Wij verhuizen dan ook met ons kantoor naar Wijchen”, vult van Haalen aan. “Dat mag iedereen nu al weten.” De uitbreiding moet nadrukkelijk gezien worden als een stap met het oog op de toekomst. “Die loods is als het ware onze meterkast. Van daaruit kunnen we opdrachten  ontvangen, opslaan en/of samenvoegen met bestaande routes. Losse opdrachten zijn hierdoor nog sneller leverbaar. Wij zeggen eigenlijk geen ‘nee’ en streven ernaar om elke partij binnen 3 dagen te leveren.”

Hartstikke flexibel

Met de toegenomen capaciteit kan De Waal Transport ook nieuwe klanten op maat en naar wens bedienen. “Dat vraagt een strakke planning”, beseft van Haalen. “Maar wij zijn hartstikke flexibel. We hebben altijd een reserve-vrachtwagen en -trailer staan. Wanneer het nodig is, kan ik daar ook zélf mee op pad.” Dat is nog eens klantgerichtheid en meteen ook de verklaring voor de talrijke langdurige relaties waar De Waal voor werkt. Ook met de stap naar Wijchen blijft het bedrijf voorlopig nog actief in Beuningen. Daar wordt het wagenpark gewassen, wordt er getankt en worden eventuele reparaties uitgevoerd. Wat van Haalen betreft mag het snel augustus zijn: “Ik ben blij dat we deze plannen nu waar kunnen maken. Dit versterkt onze positie in de markt alleen nog maar. Laat die nieuwe klanten maar komen!”

 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten