De voordelen van zijde bloemen voor bedrijfspanden en kantoren

Het is geen geheim dat het toevoegen van wat groen of bloemen aan een kantoor een wereld van verschil maakt. De aankleding van een ruimte is het eerste wat klanten en medewerkers zien als zij binnenkomen. Het is daarom erg belangrijk dat een ruimte het imago van het bedrijf weerspiegelt. Echte bloemen en planten verwelken snel en vergen veel aandacht. Gelukkig kunnen zijde bloemen hier een oplossing bieden.

Het kantoor als visitekaartje

Steeds meer bedrijven worden zich bewust van het belang van planten en bloemen op kantoor. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de trend dat veel bedrijven dichter bij de mens willen staan. Dit zien we veel gebeuren door het creëren van een informele sfeer. Hierbij kan ook de inrichting van het kantoor natuurlijk niet achterblijven. Hierdoor zien wij bijvoorbeeld het open office plan steeds vaker terugkomen in combinatie met bloemen en planten. Het nadeel van echte planten en bloemen is alleen dat zij snel kunnen verwelken. Een uitkomst hiervoor zijn zijde bloemen.

Wat zijde bloemen zijn

De naam zijde bloemen danken deze kunstbloemen aan het materiaal waarvan ze vroeger gemaakt werden. Vroeger in Italië werden zijde linten namelijk in elkaar gedraaid waardoor ze op rozen en andere bloemen leken. Tegenwoordig worden zij op een iets verfijndere manier gemaakt. Hier komt zelfs nog amper zijde bij kijken. Officieel wordt hier namelijk cellulose voor gebruikt wat gewonnen wordt uit houtpulp. Doordat er met cellulose meer mogelijk is, zijn de mogelijkheden wat betreft zijde bloemen eindeloos geworden.

De voordelen van zijde bloemen

Veel bedrijven hebben er inmiddels voor gekozen om zijde bloemen te verwerken in hun interieur. Een van de voordelen van deze bloemen is dat zij inmiddels bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn. Hierdoor kun je genieten van de voordelen van echte bloemen zonder de nadelen. Niks staat namelijk zo onverzorgd als verwelkte bloemen in een welkomsthal of bloemblaadjes die op de vloer liggen. Zijde bloemen blijven jaren goed, waardoor je hier als bedrijf verder geen omkijken naar hebt.

De kwaliteit van zijde bloemen

Bijna alle soorten bloemen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar als zijde bloemen. Dit heeft als voordeel dat boeketten en bloemstukken van deze kunstbloemen altijd passend gemaakt kunnen worden bij de rest van je interieur. Zo weet je zeker dat er altijd een boeket of bloemstuk van zijde bloemen is die past bij wat je wilt uitstralen als bedrijf. Hier moet overigens wel bij vermeld worden, dat je zijde bloemen het beste kunt aanschaffen bij een betrouwbare leverancier. De kwaliteit van deze bloemen kan namelijk sterk verschillen. Ook hierbij geldt dat goedkoop duurkoop is.

Een kantoor dat leeft

Zijde bloemen zorgen dus voor een levendige uitstraling op kantoor. Dit is belangrijk voor zowel klanten als medewerkers. Daarbij ervaar je met zijde bloemen niet de nadelen die men normaal gesproken ervaart met echte bloemen. Als je dus op zoek bent naar iets kleurrijks of natuurlijks dat laag in onderhoud is, kunnen zijde bloemen de oplossing bieden!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten