De voordelen van investeren in een leerbedrijf binnen de technische sector

De technische sector kampt al jaren met een groeiend personeelstekort. Het wordt steeds lastiger om goed geschoold personeel te vinden. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om met een leerbedrijf in zee te gaan. Een opleidingsinstituut zoals Strevon. Zij streven ernaar om nieuwe technici op te leiden en binnen 1,5 jaar klaar te stomen voor de praktijk. ‘Ik zoek technisch personeel” is dan ook een veelvoorkomende zoekopdracht. Goed nieuws! Je kunt bij Strevon terecht.  Strevon is dagelijks bezig met het werven, opleiden en detacheren van zij-instromers voor werkgevers in de techniek.

Maar waarom zou je als technisch werkgever investeren in deze zij-instromers? Het kost toch extra tijd om mensen intern op te leiden? We zetten hieronder de voordelen op een rij.

Technisch personeel aantrekken

Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om ervaren technici aan te trekken. Er is heel veel vraag naar goed opgeleid personeel. Helaas zijn die er niet altijd. Strevon, tevens een detacheringsbureau elektrotechniek, heeft een speciaal programma ontwikkeld waar verschillende bedrijven aan meewerken. Hierbij worden mensen klaargestoomd voor de arbeidsmarkt en mogen ze ondertussen al uitgeleend worden aan bedrijven.

Dit geeft de mogelijkheid om sneller over nieuw technisch personeel te beschikken. Bijkomend voordeel is dat zij ook echt enthousiast zijn en graag willen leren. In het begin kost het misschien wat meer moeite om ze op te leiden, maar je zult merken dat het na verloop van tijd steeds gemakkelijker gaat. Daarnaast blijkt uit verschillende onderzoeken dat bedrijven die investeren in nieuw personeel, ook veel minder verloop kunnen verwachten. Zij-instromers  die bij jou alles geleerd hebben, zullen ook graag willen blijven. Na het uitleen traject kun je de zij-instromer ook kosteloos overnemen ten toevoegen aan je team  Op de lange termijn biedt dit dus tal van voordelen.

Beter imago

Wanneer je het sociale hart van jouw bedrijf laat gelden, zal dit al snel door de wandelgangen te horen zijn. Je creëert een goed imago voor jouw bedrijf. Dit maakt dat je ook aantrekkelijker wordt voor mensen die net afgestudeerd zijn of oudgedienden die op zoek zijn naar een nieuwe werkgever.

Bedenk goed dat het in de huidige arbeidsmarkt knap lastig is om nieuwe ervaren mensen te vinden. De concurrentie is groot. Jij moet iets kunnen bieden wat de ander niet kan bieden. Denk hierbij aan betere arbeidsvoorwaarden en een goed salaris, maar ook aan eventuele doorgroeimogelijkheden. Door in zee te gaan met een leerbedrijf, laat je zien hoe belangrijk je het vindt om mensen op te leiden en als werkgever echt van toegevoegde waarde te zijn. Dit maakt ook dat nieuwe medewerkers verwachten dat je hen zal helpen om door te groeien.

Flexibel werkteam

Wanneer je begint met het intern opleiden van potentiële nieuwe medewerkers, krijg je ook de kans om ze met meerdere functies kennis te laten maken. Zo creëer je op de lange termijn een zeer flexibel werkteam.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten