De voordelen van een tafelvoetbal op de zaak

Het is je vast opgevallen dat veel bedrijven in hun vacatures opnemen dat er een tafelvoetbal in de pauzeruimte aanwezig is. Hiermee laat je zien dat je als bedrijf een speels karakter hebt, maar ook een ontspannend moment biedt voor je werknemers. En dat is goed voor het moraal. Het belang van een stimulerende en aangename werkomgeving wordt steeds meer erkend en er wordt door veel bedrijven zeker wat aan gedaan om een positieve bedrijfscultuur te bevorderen. Een tafelvoetbal lijkt misschien een eenvoudige toevoeging aan kantoor, maar de impact ervan kan aanzienlijk groot zijn voor werknemers en bedrijf.

Bevordering van teamwork en samenwerking

Door namelijk een tafelvoetbal te plaatsen, creëer je een informele ruimte op de zaak waar werknemers samen kunnen komen en op een lossere manier met elkaar om kunnen gaan. Je kan 1 op 1 spelen, maar meestal wordt tafelvoetbal 2 tegen 2 gespeeld. Door samen te spelen creëer je een betere band op een informele manier. Het stimuleert daarnaast op een speelse manier samen te werken, verbetert de relatie tussen werknemers en bevordert een gevoel van teamgeest. Even lekker de bal laten rollen op een tafelvoetbal stimuleert dus teamwork en men raakt beter op elkaar ingespeeld. En dat helpt bij het samenwerken op de werkvloer.

Verminder stress en biedt ontspanning

Deadlines, verkopen van producten, de dagelijkse beslommeringen op kantoor; het runnen van een bedrijf kan veel vergen van jezelf en je werknemers. Een voetbaltafel met glasplaat biedt een uitstekende manier voor werknemers om even te ontspannen tijdens een drukke werkdag. Wist je trouwens dat korte pauzes om een spelletje tafelvoetbal te spelen, kunnen helpen bij het verlichten van stress? Daarnaast kan het helpen om de mentale frisheid te bevorderen. Door even een potje te tafelvoetballen biedt je werknemers om even los te komen van het werk op zich en dat leidt dan weer tot vernieuwde productiviteit.

Verbetert creativiteit en probleemoplossend vermogen

Spelletjes spelen helpen de cognitieve vaardigheden te verbeteren, dat is een feit. Bij tafelvoetbal komen daarnaast nog andere voordelen kijken. Zo vereist het spel strategisch inzicht. Je moet immers snel kunnen besluiten wat je gaat doen en ook nog eens snel reactievermogen, want anders kun je zomaar een doelpunt tegen je krijgen. Dit alles stimuleert het brein en bevordert creatief denken, omdat spelers strategieën moeten bedenken om te winnen. Deze verbeterde vaardigheden kunnen zich vertalen naar de werkvloer, waar werknemers worden aangemoedigd om creatieve oplossingen te bedenken voor zakelijke uitdagingen.

Versterking van de saamhorigheid

Een tafelvoetbal of voetbaltafel met glasplaat zijn ideaal om plezier en teamgeest te versterken op een gezellige en uitdagende manier. Omdat je samen lekker een spelletje doet, voel je je sneller verbonden met elkaar. Ook hoeft het tijdens het tafelvoetballen niet over werk te gaan. Of juist wel. Tijdens het draaien van je mannetjes kun je samen sparren over een opdracht of het productieproces. Dit kan weer tot verrassende, frisse resultaten leiden, zodat je er weer tegenaan kan. De bedrijfscultuur wordt er gezelliger van, waardoor men zich meer betrokken voelt bij het bedrijf.

Bepaal de beste plek

Kies je voor een voetbaltafel met glasplaat dan is het wel belangrijk dat je deze op de juiste plek zet. Het liefst in een ruimte waar niet gewerkt wordt om collega’s niet af te leiden. Dat geldt overigens ook voor eventueel geluidsoverlast. Bij de inrichting van kantoor is het goed om een informele ruimte te creëren waar men kan ontspannen tijdens de werkdag. Deze ruimte leent zich bijvoorbeeld voor een tafel met stoelen of een bank, een koelkast en natuurlijk een tafelvoetbal. Zorg dat er voldoende ruimte rondom het tafelvoetbalspel is, zodat men naar hartenlust kan spelen. Er zijn verschillende soorten tafelvoetbalspellen verkrijgbaar. Kies altijd eentje die perfect past in de ruimte waar je deze wil gaan plaatsen.

Gepersonaliseerd tafelvoetbal

Het allerleukste van goede tafelvoetbalspellen is dat je deze zelfs kan laten bedrukken met het logo van je bedrijf. Of kies er eentje in de huiskleuren. Hierdoor laat je ook zien dat het tafelvoetbal echt hoort bij je bedrijf en bedrijfscultuur. Je kan zelfs de afbeelding van het publiek aanpassen. Dat maakt het voetbalspel met glasplaat nog leuker.

Spelletjes ter bevordering van productiviteit

Het voetbaltafel met glasplaat op de zaak kan aanzienlijke voordelen bieden voor je bedrijf, van het bevorderen van teamwork en creativiteit tot het verminderen van stress en het versterken van de bedrijfscultuur. Het is een investering die het welzijn van werknemers kan verbeteren en bovendien kan bijdragen aan een meer productieve en gezellige werkomgeving.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten