De voordelen van een routeplanner gebruiken binnen jouw bedrijf

Moet je wel eens pakketjes of materialen en onderdelen aan klanten bezorgen? Dan is een routeplanner echt onmisbaar binnen jouw bedrijf. Een routeplanner zorgt voor een logische route, waardoor jij geen onnodige tijd verliest. Daarnaast werkt het prettig voor de werknemer die het moet gaan bezorgen, je voorkomt er irritaties mee. Ook voor klanten is het fijn wanneer een bedrijf met een routeplanner werkt. Hoe al die voordelen werken, zullen we in dit artikel met je delen.

Routes worden efficiënt gepland

Als jij langs meerdere adressen moet om spullen te bezorgen, is het fijn om deze route te laten plannen door een speciale routeplanner. Zo’n planner houdt namelijk met alles rekening, namelijk of er files staan en als de weersomstandigheden slecht zijn, calculeert het systeem dit ook in. Routes plannen is op deze manier een fluitje van een cent. Daarnaast plant ie alle adressen op logische volgorde, waardoor je geen menselijke planner meer nodig hebt. Als je zelf zo’n route moet plannen, ben je erg veel tijd kwijt. Daarnaast hoef je de adressen niet handmatig in te voeren, je kunt deze namelijk allemaal importeren. Ook vanaf externe apparaten.

Betere communicatie met de klant

Een gezond bedrijf heeft blije klanten. Routeplan software zorgt ervoor dat de klant automatisch bericht krijgen over wanneer ze hun pakket kunnen verwachten. Ze krijgen dan een tijd vak, zodat ze niet de hele dag thuis hoeven blijven. Daarnaast kunnen ze met een speciale app de chauffeur volgen. Op die manier kunnen klanten precies zien waar hun pakketje is. De klant hoeft niet langer onnodig thuis te wachten en de chauffeur staat niet voor een dichte deur.

Besparing van tijd en brandstof

Door gebruik te maken van zo’n efficiënte routeplanner, bespaar je gigantisch veel tijd en daardoor ook brandstof. Waar je eerder een route dubbel moest rijden omdat je adressen door elkaar haalde, staat nu alles op logische volgorde en kun je op die manier alle adressen af zonder tijd te verspillen. De routeplanner vermijdt ook files, waardoor je daar ook tijd en brandstof op bespaart.

Er worden geen klanten vergeten

Wanneer je zelf een lijstje hebt met daarop jouw klanten en zelf de route rijdt, kun je weleens een klant over het hoofd zien. Als je gebruik maakt van zo’n transportplanner, gebeurt dat niet. Je kunt alle adressen automatisch importeren en zo ga je al deze adressen af. Dit is een groot voordeel, want als je een klant per ongeluk vergeet, kun je erop wachten dat ze geen klant meer willen zijn.

Je kunt de planner voor meerdere chauffeurs gebruiken

Zo’n transportplanner is niet persoonsgericht. Je kunt de planner voor meerdere chauffeurs gebruiken. Deze planner verdeeld de routes dan over het aantal chauffeurs en zorgt ervoor dat ze allemaal een eigen wijk of gebied krijgen. Je kunt dus makkelijk je bedrijf opschalen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten